Open Turnir Ponedjeljkom - 8-ball - 1. studenog 2010.

  • PDF

 Ante ŠustićU ovaj ponedjeljak, kako to već tradicija nalaže, nastavlja se ciklus Open turnira u našem klubu. Na programu je disciplina 8-ball. Challenge je u startu 1150 kn što će, vjerujem, biti dodatan "mamac" mnogima koji misle da ga mogu osvojiti. Hoće li to nekom i poći za rukom, vidjet ćemo.

 

Update:

Gotovo svi sudionici turnira odlučili su sudjelovati u challengeu koji se popeo na 1260 kn. Kao i uvijek, pristupilo se izvlačenju. Ždrijeb je odlučio da redom Ante Šustić, Mihovil Kovačić, Hrvoje Žaja, Goran Nizić i Berislav Šilić dobiju šansu. Nažalost, osim Žaje, iz breaka nitko nije uspio ubaciti kuglu. Žaja je odmah potom promašio kuglu broj jedan te je start challengea dostigao svoj rekord. Na slijedećem turniru start je 1260 kn.

P1030935Dojam je što je challenge veći da je teže završiti partiju iz štapa. No što je teže to je i slađe.

 

Turnir 8-ball u malo dobivenih igri kao stvoren je za iznenađenja. No, kako to obično biva, na kraju isplivaju trenutno najspremniji. U polufinale su se plasirali Zrinka Antonijević, Dejan Orlić, Ante Šustić i Berislav Šilić.

Ždrijeb je htio da se u polufinalu sastanu Antonijević i Orlić, a drugi polufinalni par je bio Šustić - Šilić.

 

P1030921Sigurnom igrom Orlić s 4 - 1 nije dozvolio Zrinki da ga iznenadi. Drugi polufinalni meč je donio dominaciju Šustića u prvom dijelu meča. U drugom dijelu Šilić se probudio ali je mala dekocentracija rezultirala promašivanjem kugle za izjednačenje i bila je dovolja za Šustićevih 4 - 2.

U finalu napeto do samog kraja. Pri pri rezultatskom remiju Orliću upada bijela u rupu i Šustić lako odvodi meč do 4 - 3 pobjede. Čestitke pobjedniku . Hvala svima koji su svojom nazočnošću uveličali turnir.

 

Ukupan ždrijeb možete pogledati na ovom linku.

Fotografije i snimke možete pogledati u galeriji.