1. HBL Jug: Desetka - 11 Zadar 6:0

  • PDF

pekipnoRezultati: 

rezultat: BK Desetka - BK 11 Zadar 6:0

straight: Ognjen Džaja - Mile Parenta 100:88 

osmica: Berislav Šilić - Jadran Beram 8:3

parovi (devetka): Pero Vrdoljak / Vedran Gracin - Miroslav Troskot / Jadran Beram 9:6

devetka: Pero Vrdoljak - Zoran Troskot 9:2

                                                                                           desetka: Zvonko Tetec - Dragan Poljak 8:3

Desetka_11 iz Zadra rezultatski gledano nije bio neizvjesan. Međutim pojedinačno gledano bilo je neizvjesno i zanimljivo nadmetanje.

Berislav Šilić i Jadran Beram su odigrali jako dobar meč osmice. Nakon duže apstinencije Šilić je dobro odigrao, završio 5 partija iz štapa i jednostavno Beramu nije dao šansu da igra.

Susret u straight poolu između Ognjena Džaje i Mile Parente je bio dramatičan. Presudilo je u završnici kada je Mile pri rezultatu 89-73 učinio na otvorenom stolu faul što Džaja koristi, radi seriju kojom prelazi u vodstvo te nakon par ruku (izmjena) pobjeđuje rezultatom 100 - 88.

Parovi Vrdoljak-Gracin (Desetka) protiv M.Troskot-Beram (11 ZD). Susret parova je uvijek neizvjesan. Par Desetke je krenuo taktički odlično, bez većih grešaka je stvorena velika prednost koju su gosti pokušali u završnici nešto agresivnijom igrom dostići. Preiskusni su Vrdoljak i Gracin da prokockaju stečenu prednost tako da je na kraju rezultat 9-6 za Desetku i osigurana su prva 2 boda.

U nastavku susreta u disciplini 9-ball su se susreli Vrdoljak i Z.Troskot. Očito rasterećeni i upucani Vrdoljak nije dao puno šansi  povratniku u biljar Z.Troskotu. Točnom i brzom igrom susret je vrlo brzo završio 9-2 za Vrdoljaka.

Disciplinu 10-ball su odigrali Z.Tetec za Desetku i D.Poljak za 11 ZD. Nakon što je poveo 3-1 Tetec je upao u krizu što opet Poljak nije znao iskoristiti. Dobivene poklone je vraćao što je na kraju i rezultiralo sa 8-3 za Desetku.

Uvjerljiv rezultat na startu. U slijedećem kolu očekuje nas sraz sa ekipom Splita koja je ove godine ojačana sa imenima Dalmatin, Šušić, Krolo, Rogošić, uz stare članove Sudić i Mindoljević, najavila pohod na titulu

prvaka Hrvatske, a koju već 6 godina zaredom drži Mosconi.