US Open - Četvrti Dan

  • PDF

Gotov je i četvrti dan 35. tradicionalnog US Open 9-Ball Championshipa i mladi je Jesse Engel vjerojatno najomraženiji igrač na turniru, prenosi AzBilliards.com. Večernji mečevi započeli su s velikim izgledima da se Hall of Fame igrači Mike Sigel i Earl Strickland sukobe u četvrtom kolu. Sigel je svoj doprinos u ostvarivanju meča snova dao pobjedivši Ivayla Petrova 11 – 5. No, Endel je imao druge planove u meču protiv Stricklanda. Vodio je većinu meča, no Earl se izborio za izjednačeno na 9 – 9, te se popeo na 10 – 9. No, bijela u rupi pri razbijanju vodila je završavanju set 'iz štapa' od Engelove strane i hill – hill meču. Engelu break nije bio naklonjen i izbila je borba safeovima sve dok Engel nije imao udarac na dvojku koji mu se sviđao. Mladića je dostigao pritisak te je toliko promašio kuglu broj dva da je otišla preko stola i pronašla drugu rupu. Tanko rezanje na trojki je bila posljednja prava prepreka na koju je našiao u nastojanju da izbaci The Pearla u repassage i slomi srce svakom navijaču u zgradi.

Osim epizode sa Stricklandom, tijekom večeri bilo je mnogo zanimljivih povrataka u meč. Lee Van Corteza je držao ugodno 7 – 2 vodstvo prije no što mu je Thorsten Hohmann ukrao pobjedu s 9 setova iz štapa za ukupno 11 – 7. David Alcaide je zaostajao 4 - 0 za perspektivnim Beauom Runningenom prije no što je dobio 11 od 12 sljedećih setova za pobjedu 11 – 5. Na poslijetku, Oscar Dominguez je dogurao do vodstva 4 – 1 nad trenutnim svjetskim prvakom u devetki Franciscom Bustamanteom, samo kako bi prosjedio ostatak meča dok se Bustamante vraćao za 11 – 6 pobjedu.

Pobjednička strana sada je na 32 igrača, sa mnoštvom odličnih mečeva spremnih za četvrtak, kao što su Immonen – Yang, Melling – Wen, Souquet – Hundal, Varner – Morris, Homann – Peach, Shaw – Appleton.

Nažalost, dan je također uključivao i eliminaciju mnogih igrača smanjivanjem broja na 96, uključujući Gomeza, Wisemana, Sambajona, San Soucia, Montala, Frosta i Wilkiea.

 


 

Preneseno s AzBilliards.com. Slike prenesene s Pro9.co.uk