Mosconi Cup - Dan 1.

  • PDF

mc2Tim SAD-a ima vodstvo od 2 - 1 nakon prvog dana PartyCasino.com Mosconi Cupa 2010.

Europljani su pobjedili otvarajući, timski, meč, prvi u York Hallu nakon 8 godina pauze. No, gostujuća momčad je ipak završila dan u prednosti budući da su Rodney Morris i Dennis Hatch uzeli pobjedu u prvom susretu parova, dok se Corey Deuel vratio s 3 - 0 zaostatka za Mikom Immonenom kako bi mu oduzeo pobjedu.

 

Činilo se da Europa kreće savršenim startom, budući da su se uspjeli vratiti iz zaostatka u prvom meču kako bi nanjeli prvi udarac. Igrao se otvarajući timski meč i amerikanci su izgledali kao favoriti s 5 - 4 vodstvom, s tek dvije kugle na stolu. No, Hatch je ostavio Morrisu nezgodnu poziciju s bijelom iza devetke i Havajac nije uspio izvesti udarac. S bijelom u ruci, europljani nisu imali poteškoća s izjednačavanjem. Pružila im se šansa, te je debitant Karl Boyes uspio izvesti kritičan udarac nakon što mu je Souquet ostavio prilično tešku šesticu. Uspio ju je ubaciti, pogađajući prvo matinelu, za lagano završavanje Mike Immonena i 6 - 5 pobjedu Europe.

 

"Kad su najavili europski tim, popeo sam se uz stepenice i gotovo se prevrnuo. No, atmosfera i osjećao osvajanja boda na ovakav način su zaprepaščujući." rekao je Boyes.

"Zasigurno je bilo jako puno pritiska na posljednjoj devetki, i tada ne želite ništa uzeti olako," dodao je Immonen. "Osjećao sam se kao da smo se stvorili ni od kud, jer su imali meč u svojim rukama, no onaj udarac Hatcha im je srušio svu u vodu."


Hatch se oporavio od ovog gafa u drugom meču u kojem su on i Morris nadigrali Nicka Van der Berga i Ralfa Souqueta za izjednačavanje rezultata.

Američki je par na očigled uživao u svakom trenutku meča, dok su odigravali u uvjerljivo 5 - 0 vodstvo. Vodstvo je počelo isparavati kako se europski par polako, igru po igru vraćao u susret, malo s srećom, malo s znanjem. Uspjeli su smanjiti na 5 - 4 dok Van Der Berg nije promašio kuglu preko stola te poklonio pobjedu timu SAD-a.

 

Kup se nastavlja danas u 20 sati po našem vremenu, a izravni prijenos možete pratiti putem slijedećeg streama.