Događanja u svijetu biljara - početak studenog

  • PDF

Earl StricklandJedan od najkontroverznijih igrača svijeta  Earl 'The Pearl' Strickland,  je opet u jednom od svojih uspona. Biser, kako ga nazivaju navijači, uspio je još jednom dovesti glavu u red te pobijediti na Steve Mizerak Championshipu (dijelu Seminole Pro Toura), a koji se odigravao u Hard Rock Hotelu u Hollywoodu. Na turniru je sudjelovalo 70 vodećih svjetskih igrača.

U 1/4 finala, Appleton je došao na korak do prve pobjede nad  Stricklandom na turniru,.U situaciji hill-to-hill Earl je ipak izašao kao pobjednik. Turnir je završio dvostrukom pobjedom nad Shawnom Putnamom, u polufinalu s 9-5 i finalu s 11-6,. Prethodno je   Putnam u repassageu pobijedio Appletona, koji je, nažalost propustio obje šanse za finale. Ovo je jedna od najznačajnijih Stricklandovih pobjeda u posljednijh desetak godina.

 

Osim toga, objavljeni su svi natjecatelji za oba tima na ovogodišnjem Mosconi Cupu, no više o tome moći ćete pročitati za nekoliko dana u velikom Mosconi Cup specijalu na bkdesetka.hr.

 

John HigginsDok ovo pišem, u njemačkom Hammu traju pripreme za finale petog EPTC (European Players Tournament Championship) u snookeru između Johna Higginsa i Shauna Murphya, trenutno četvrto- odnosno šesto-rankiranog igrača u svijetu. Higgins je na putu prema finalu pobijedio redom Jogiu (4-2), Harolda (4-0), Goulda (4-3), Toma Forda (4-3) te Hamiltona i Greamea Dotta u četvrtfinalu i polufinalu s 4-2 i 4-1. Murphy je uspon započeo 'metlom' Mikeu Dunnu, nastavio preko McCullucha (4-1), Campbella (4-2), Davisona (4-1) te Marka Allena u polufinalu (4-1). Finale je na rasporedu u 19:30 h. Od drugih zvučnijih imena, O'Sullivan, Hendry, te trenutni broj 1, Neil Robertson, se nisu pojavili na turniru (W/D), dok je Mark Selby ispao je u trećoj rundi.

 

U svijetu karambola (three-cushion), 4. studenog je počeo AGIPI Masters 2011, koji se igra u pet faza, dvije u studenom ove godine te po jednu u siječnju i veljači iduće, s finalnom fazom u ožujku. Naslov prvaka brani Dick Jaspers. Jedna od važnijih vijesti je preuranjeno ispadanje svjetskog prvaka, Španjolca Daniela Sancheza. Više o samom natjecanju moći ćete pročitati u zasebnom članku uskoro na bkdesetka.hr.