SP Snooker veterani - Jimmy White svjetski prvak

  • PDF

jimmyOno što Whiteu nije uspjelo 6 puta u finalima svjetskih prvenstava u Crucibleu, napokon mu je uspjelo u veteranskoj konkurenciji. U finalu Svjetskog prvenstva za veterane u Bradfordu s 4:1 je pobijedio Steve Davisa. Njih dvojica su 1984. godine igrali u prvom Whiteovom finalu od 6 koliko ih je igrao u Crucibleu.

Break od 45 pomogao je Whiteu u prvom frameu. Davis u drugom frameu radi seriju od 52 i promašuje crvenu kuglu u srednju rupu nakon čega White radi 53 za vodstvo od 2:0. U trećem frameu radi sjajnih 89 za 3:0 nakon čega Davis smanjuje na 3:1, ali White dominira u petom frameu i sa serijom 44 pobjeđuje Davisa ukupnim rezultatom 4:1.

"Oduševljen sam, morao sam biti fokusiran na svoju igru jer je Steve također igrao dobro", rekao je White. "Kada sam izgubio četvrti frame, pomislio sam 'idemo opet'. Moje samopouzdanje je  bilo dobro i to je ono što mi je donijelo pobjedu."

"Naporno sam radio u zadnje vrijeme, još uvijek imam puno entuzijazma i volim igrati. Vratiti ću se na stol sutra s pripremama za Njemačku, kasnije ovog tjedna za EPTC događaj i nadam se održavanju ove forme u kojoj sam sada."

"Ovo je sjajan događaj, svi igrači su oduševljeni, a bilo je i vrlo zabavno za sve obožavatelje. Nadam se da će ovo postati redoviti događaj, a da ću ja dobiti priliku za obranu naslova."

 

Finale

Jimmy White 4-1 Steve Davis

Polufinale

Steve Davis 3-1 Nigel Bond

Jimmy White 3-2 John Parrott

Četvrfinale

Nigel Bond 2-0 Ken Doherty

Steve Davis 2-0 Joe Johnson

John Parrott 2-0 Dennis Taylor

Jimmy White 2-0 Cliff Thorburn

Kvalifikacije:

Nigel Bond 2-0 Peter Ebdon