Euro Tour Portugal - Chris Melling pobjednik

  • PDF

mellingNastavlja se dominacija britanskih igrača biljara na Euro Touru. Od 6 ovogodišnjih turnira, tri puta su slavili Britanci. Ovaj put, po prvi put u karijeri, slavio je Chris Melling. Ove godine je već imao dva treća mjesta na Euro Touru (Italija i Austrija) i ovim trijunfom zaokružuje godinu sjajnih nastupa.

 

Chris je dugo godina u biljaru, on je i svjetski prvak u osmici, ali onoj što se igra u Britaniji (mali stolovi sa zaobljenim rupama kao na snookeru i kuglama veličine kao na snookeru). Prvi Euro Tour je odigrao 2006. godine (65. mjesto), zatim je pauzirao do 2008. kada je odigrao dva Euro Toura (5. i 65. mjesto), da bi ozbiljno krenuo prošle godine. Najbolji prošlogodišnji plasman mu je 9. mjesto. Ove godine je na svih 6 turnira završio među 32 najbolja po čemu se vidi da je vrlo konstantan.

 

Put do finala mu nije bio nimalo lagan. U osmini finala i četvrtfinalu je morao pobijediti osvajače Euro Toura, Nijemce Christiana Reimeringa i Olivera Ortmanna. U polufinalu uvjerljivo nadigrava Poljaka Karola Skowerskog s 9:1, da bi zatim i u finalu protiv Španjolca Carlosa Cabella bio uvjerljiv s 9:4.

Osim velikog pobjedničkog pehara, Melling je osvojio i nagradu od 5.000 eura te 550 bodova za rang listu EPBF-a na kojoj se sa 6. mjesta prije ovog turnira popeo na drugo mjesto, iza vodećeg Britanca Karla Boyesa.

 

Od naših predstavnika, najbolji plasman je zabilježio Karlo Dalmatin. Ušao je među 32 najbolja, ali je onda izgubio od Nijemca Marka Vogela rezultatom 2:9. Karlo je izgubio nešto bodova jer je prošle godine bio 5. na tom turniru, ali je i dalje zadržao poziciju oko 15. mjesta na rang listi.

Phillip Stojanović je izgubio u utakmici za ulazak u posljednjih 32 od Britanca Richarda Jonesa rezultatom 6:9. Pošto nije branio bodove od prošle godine, ovim rezultatom je ušao među prvih 20 na ljestvici Euro Toura.

Ivica Putnik je izgubio u trećem kolu repasaž strane od Francuza Stephana Cohena rezultatom 8:9. Ivica je vodio 7:1 da bi Cohen dobio slijedećih 6 igara i izjednačio na 7:7. Putnik je i poveo 8:7 ali je na tome i ostao. S 34. mjesta na rang listi, Putnik je također napredovao za desetak mjesta jer niti on nije nastupio prošle godine na ovom turniru.

 

Posljednji ovogodišnji Euro Tour se igra u Španjolskoj (02-04.12.2010.). Na turniru se igra desetka.


Fotografija preuzeta s Pro9.co.uk