10-ball SP za žene - treći dan (grupe)

  • PDF

Zaworldwomenvršilo je natjecanje u grupama na Yalin Svjetskom prvenstvu za žene u desetki. Četrdeset i osam žena se natjecalo u 8 grupa igrajući svaka sa svakom na 6 dobivenih igri. Prve tri iz svake grupe nastavljaju eliminacijsku fazu natjecanja s tim da je svaka prvoplasirana u svojoj grupi nositeljica i slobodna je u prvom kolu eliminacijske faze.

U grupi 1 dalje su prošle domaća igračica i braniteljica naslova Rubilen Amit s 4 pobjede i porazom od Tsai Pen Chen koja je nanizala svih 5 pobjeda usput izgubivši samo 7 igara. Treća je bila Amerikanka Dana Aft.

U grupi 2 se dogodilo veliko iznenađenje. Unatoč velikom samopouzdanju prije turnira i najavama da je spremna za osvajanje prvenstva, Allison Fisher nije prošla dalje. Na kraju je ostala samo na dvije pobjede u pet utakmica. U odlučujućem je dvoboju izgubila 5:6 od Koreanke Eunji Park koja je završila kao druga u grupi. Treća, također s tri pobjede završila je Kineskinja Zhou Doudou.  S četiri pobjede i porazom od Doudou , Japanka Akimi Kajitani je prva u grupi.

Kelly Fisher  u grupi 3 je nanizala svih 5 pobjeda. Druga je bila Kanađanka Brittany Bryant s četiri pobjede i porazom od Fisher, a treće mjesto je zauzela još jedna Kanađanka, Joanne Ashton.

U grupi 4 Ga Young Kim opravdala je ulogu nositeljice grupe i prošla je dalje, ali samo kao druga u grupi s 4 pobjede i porazom od mlade Kineskinje Han Yu koja ima svih 5 pobjeda. Japanka Keiko Yukawa s tri pobjede je treća.

Grupa 5 je donijela najveću izjednačenost. Čak 5 igračica je završilo s tri pobjede i s dva poraza. Koreanka Yu Ram Cha ima najviše osvojenih igri i završila je kao prva. Japanka Miyuki Fuke, Španjolka Amalia Matas i Kineskinja Wu Jing imaju isti broj osvojenih igara pa će dodatni kriteriji odlučiti koja je od njih otpala.

Irkinja Karen Corr i Kineskinja Li Jia u grupi 6 imaju po četiri pobjede i jedan poraz. S tri pobjede kao treća je završila Finkinja Marika Poikkioki.

Nositeljica sedme grupe, Austrijanka Jasmin Ouschan nanizala je svih 5 pobjeda izgubivši ukupno 8 igara u pet utakmica. Druga, samo uz poraz od Jasmin je završila Norvežanka Line Kjorsvik. Treća je bila Koreanka Hyun Ji Won s dvije pobjede.

U grupi 8 Tajvanka Tan Ho Yun i Njemica Ina Jentschura imaju po 4 pobjede i jedan poraz, s tim da Tajvanka ima jednu osvojenu igru više od Njemice. Kineskinja Zhu Shuming s tri pobjede je treća.

Tablica sa svim rezultatima je na ovom linku: Rezultati po grupama

Album s fotografijama : Galerija