10-ball SP za žene - Allison Fisher

  • PDF

Allison FisherBritanka Allison Fisher vodit će europske snage u napadu na Manilu ovaj tjedan tijekom Yalinovog Svijetskog prvenstva za žene. Među europskim predstavnicima bili će igračice iz Španjolske, Italije, Njemačke, Norveške, Irske, Austrije, Nizozemske i Švicarske. Fisher se već dugo smatra ne samo najboljom europskom igračicom ikad već možda i najboljim ženskim biljaristom u povijesti.

 

Turnir kojeg producira Dragon Promotions održat će se 23. listopada počevši s prvom fazom kvalifikacija u Manilskom Star Billiardsu, susretom sudionika i press konferencijom 24. listopada te glavnim dijelom od 25. do 29. 10. 2010., u Robinson's Galerii, koja je povezana s hotelom domaćinom, Crowne Plazom. Nuvo City Lifestyle Center biti će domaćin mečeva koji se ne prenose televizijski. Ti mečevi će se održati u njihovim prostorijama u obližnjem Quezon Cityu. 48 najboljih igračica svijeta prisustvovat će turniru kako bi postale Svjetskim prvakinjama u desetki. Ovogodišnji turnir sponzorira Yalin Tables, vodeći proizvođač biljarskih stolova u Kini.

 

Fisher je bila posljednja ne-azijska igračica koja je osvojila svjetsko prvenstvo 2001. godine i nedavno je završila druga na ovogodišnjem prvenstvu u devetki. U kratkom je interviewu Vojvodkinja Propasti (The Duchess of Doom), kako je obožavatelji nazivaju, podijelila je svoje misli o nedavnom preporodu.

 

Kako se osjećate u pogledu vlastite igre?

"Trenutno igram biljar života. Znam da sam već veteranka, no još uvijek napredujem. Mislim da to moji nedavni rezultati i pokazuju i očekujem da sada budem bolja no ikad prije"

 

Što ste činili kako bi promijenili igru?

"To je tajna!"

 

Tko ili što će biti vaš najveći izazov?

"iskreno, moram reći da ću to biti ja. U posljednja dva velika prvenstva, radila sam pogreške pri kraju, no, vrlo lako moglo je biti i drugačije. Ne osjećam se poraženom. Kada smo to riješili, naravno da će Azijke biti tvrd orah budući da dominiraju prvenstvima posljednjih nekoliko godina. No, namjeravam to promijeniti."

 

Ostale zapažene europske igračice biti će Jasnim Ouschan iz Austrije, koja je bila brončana 2007., te Tamara Rademakers iz Nizozemske.


Preneseno s službenih stranica prvenstva.