Svjetsko prvenstvo u karambolu - 3 stranice

  • PDF

U nizozemskom Sluiskilu danas završava Svjetsko prvenstvo u karambolu, disciplina 3 stranice. Preliminarna faza se igrala u 16 grupa sa po tri igrača na 3 dobivena seta (set se igra na 15 dobivenih poena). Samo pobjednik grupe ide u knock out fazu natjecanja.

 

Naslov je branio Grk Filipos Kasidokostas, ali ove godine mu se odmah na startu dogodio poraz od Danca Diona Nelina 2:3, a pošto je Nelin dobio i svoju drugu utakmicu, to je značilo i kraj za Kasidokostasa.

 

U ostalim grupama su manje-više prošli svi papirnati favoriti. Iznenađenje je samo možda ispadanje Francuza Jeremya Burya u svojoj grupi.

Rezultate grupne faze možete pregledati na ovom linku:

[LINK]

U osmini finala je bilo pregršt zanimljivih utakmica. Najbolje je odigrao Nizozemac Dick Jaspers, jedan od favorita za osvajanje naslova. Glatko je pobijedio Nijemca Martina Horna 15:8 15:1 15:8 uz sjajan prosjek od 3,461 i najveću seriju od 12 poena. Španjolac Daniel Sanchez, također jedan od favorita za naslov, vodio je tešku bitku s Nelinom koji je izbacio aktualnog svjetskog prvaka. Sanchez je gubio 1:2 u setovima, ali je u posljednja dva seta uspio dobiti u dramatičnim završnicama. Četvrti set je dobio 15:14, a posljednji set 15:13.

Rezultati osmine finala:

[LINK]

U četvrfinalu prava poslastica za sve ljubitelje karambola. Sanchez protiv Jaspersa. Po rezultatima osmine finala, možda se mogla očekivati pobjeda Jaspersa, međutim Sanchez je prebrodio krizu i odigrava odličnu utakmicu s prosjekom 2,647 i rezultatom 15:4 15:12 15:5. Ostale tri utakmice su bile napete do samog kraja i sve tri završavaju u 5 setova. Svi igrači odigravaju s prosjekom iznad 1,500 što znači da su gledatelji uživali u vrhunskim izvedbama.

Rezultati četvrfinala:

[LINK]

U polufinalu Sanchez pobjeđuje Koreanca Sung Won Choia 3:1 u setovima i ponovno sa sjajnim prosjekom 2,458. U drugom polufinalu Belgiajnac Eddy Leppens pobjeđuje mladog Španjolca Javiera Palazona 3:1 i osigurava svoje prvo finale na svjetskim prvenstvima.

Finale Sanchez - Leppens počinje u 14 sati i može se gledati putem live streama na ovom linku:

[LINK]