US Open - Šesti Dan

  • PDF

Ostala su još četiri igrača u 35. tradicionalnom US Openu, piše AzBilliards.com. Dok ovo pišem (subota navečer), Mika Immonen, dva koraka od treće uzastopne titule, vodi užareni duel s dvije igrem zaostatka protiv Darrena Appletona, a u isto vrijeme, i Warrena Kiamca i Coreya Deuela tek nekoliko igara dijeli od polufinala, te će pobjednik hill-hill borbe součiti s Immonenom ili Appletonom u polufinalu u 23 sata. Finalni meč je na rasporedu u nedjelju u tri sata ujutro po našem rasporedu.

 

No, biti će mogućnosti preokreta u subotnjem rasporedu. Kao dodatak na govore koje osnivač turnira Barry Behrman tradicionalno ubaci u raspored posljednjeg dana, sva četiri susreta se neće završiti sve dok pobjednik ne bude imao prednost od dva dijamanta. U finalu će se tome nadodati produžena borba do 13.

 

Immonenov je meč protiv Jasona Klatta u petak bio zapažen, ne samo zbog Immonenove 11 - 4 pobjede, nego i zbog 'break and run' izazova koji bi mogao pospremiti dodatnih tisuću dolara u Immonenov džep u subotu navečer. Prethodno meču, spiker Scott 'The Shot' Smith podsjetio je igrače i publiku kako postoji bonus nagrada u iznosu od 1.000 dolara za najveći uzastopni niz igara ('break and run') na turniru. Do tada, niz je završavao na pet, rezultat koji su dijelili Huidji See i brandon Shuff. Bilo je to, očito, sve što je Immonen trebao čuti. otvorio je meć protiv Klatta sa šest uzastopnih igara 'iz štapa'.

 

Appleton je morao sakupiti divje pobjede u petak kako bi došao do neizvjesnog meča s Immonenom, što je i napravio s dvije uzastopne 11 - 8 pobjede, popodne protiv Deuela i navečer protiv Alcaidea.

 

Petak je pružio i zapaženu priču u repassageu o prijašnjim prvacima koji su otvorili duge nizove serijom pobjeda, samo kako bi zakazali dok su im se drugi prvaci pridruživali kasnije u danu. Van Beoning, Kennedy, Morris i Owen bili su subjekti u ovoj priči.

 

Van Beoning je izvukao teškog protivnika, Mike Dechainea, u prvom kolu turnira i završio je na lijevoj strani ždrijeba poslije toga, sa samo tri prikupljene igre iz tog susreta. On i Mike Lebron bili su jedini bivši prvaci koji nisu uspjeli proći prvo kolo turnira. U prvih šest od deset Van Boeningovih susret na gubitničkoj strani tablice, protivnici su izlazili poraženi s prosječnim rezultatom od 11 - 2. potpuno je 'začepio' Chrisa Bartrama i dopustio Mannyu Chau da dođe do samo jednog seta. Tada su se stvari počele komplicirati kako se kvaliteta protivnika koji su dolazili s pobjedničke, desne, strane ždrijeba, povećavala.

 

Kroz slijedeća tri meča, prosječni rezultat njegovih pobjeda popeo se na 11 - 6, budući da je propustio po pet igara kroz prste u mečevima protiv Keitha Benneta i Owena. Johnny Archer mu se suprostavio, no Van Boening je uspio spojiti svoju nevetu pobjedu u repassageu za redom s rezultatom 11 - 8. No, tada je naletio na čovjeka kojemu su četvrtfinala, na kraju dana, bila suđena - Coreya Deuela. Nakon šest relativno laganih mečeva i tri borbe za pobjedu, Van Boeningov put za drugi naslov US Opena završio je s 11 - 8 za Deuela.

Owen je, s druge strane, sakupio pet pobjeda na desnoj strani tablice prije no što mu se na putu ispriječio Iceman Immonen. Na lijevoj strani našao se s druge strane stola Van Boeningu, šest mečeva u nizu od devet pobjeda. Van Boening je uvrstio i sedmu u spisak s 11 - 5 pobjedom.

 

Kennedy, koje je pobijedio četiri susreta na pobjedničkoj strani prije no što ga je Charlie Williams prebacio na gubitničku stranu ždrijeba, pobjedio je Stricklanda i Davisa prije no što ga je Warren Kiamco poslao na tribine s 11 - 8.

 

Morris je, kao i Kennedy, imao četiri pobjede u nizu na desnoj strani ždrijeba prije susreta s Ralfom Souquetom. Tada je izbacio Williamsa s 11 - 8 i hohmanna 11 - 2.

 

Klatt, Alcaide, Kiamco i Deuel su također imali epizode s repassage stranom, no njihove su bile kratke. Nakon poraza od Immonena,  Klatta je Duel lagodno izbacio s 11 - 1. Alcaideov put na lijevoj strani nakon poraza od Appletona završio je s 11 - 5 porazom od Kiamca.

 

Update: Do kraja pisanja ovog članka, mečevi iz početnih rečenica su završili s Appletonovom 11 - 9 pobjedom nad Immonenom. Immonen se u polufinalu susreće s Coreyom Deuelom, koji je 14 - 12 završio put Kiamca prema finalu.

 


Preneseno s AzBilliards.com. Fotografije s Pro9.co.uk