Snooker - 74. Svjetsko prvenstvo

  • PDF

robertsonJutros su se otvorila vrata Crucible Theatra zbog 74. Svjetskog profesionalnog prvenstva u snookeru zbog kojeg će snooker fanovi biti 17 dana u raju. Godišnji proljetni snooker maraton će zasigurno proizvesti svoj uobičajeni koktel drame, napetosti, pobjede i razočaranja. I to ostaje jedan od velikih testova izdržljivosti u sportu, kako za igrače tako i za gledatelje pod istim uvjetima. Naslov brani Australac Neil Robertson koji je u prošlogodišnjem finalu pobijedio Graemea Dotta rezultatom 18:13. Nagradni fond je 1.111.000 funti, a pobjedniku će pripasti ček od 250.000 funti.

Aktualni svjetski prvak Robertson počinje obranu titule protiv Judda Trumpa. Australski as se nada prekidu tradicije koja kaže da igrač koji je prvi put pobjednik u Crucibleu nikad nije obranio naslov naredne godine. Robertsonu neće biti nimalo lako jer mladi Trump je u naletu i velikoj formi. Prije dva tjedna je osvojio China Open dok je na istom turniru Robertson izgubio u prvom kolu od Ebdona rezultatom 1:5.

Jedan od favorita turnira je i Ronnie O'Sullivan, koji se pokušao izvući iz turnira prošlog tjedna nakon niza loših nastupa koji je začinio porazom u prvom kolu prije dva tjedna na China Openu. On igra protiv Dominica Dalea u prvom kolu te će pokušati osvojiti svoj četvrti svjetski naslov.

Svjetski broj 1, John Higgins također pokušava osvojiti četvrtu krunu, a protivnik u prvom kolu mu je Stephena Lee. Većina svjetskih snooker stručnjaka je mišljenja da će ove godine upravo John Higgins osvojiti naslov svjetskog prvaka.

U turniru je i sedmerostruki svjetski prvak Stephen Hendry no njegovo vrijeme prolazi i teško je vjerovati da on može do osmog naslova. Protivnik u prvom kolu mu je Joe Perry.

Ne treba zaboraviti niti Shauna Murphya pobjednika iz 2005. godine koji je uvijek opasan na Svjetskim prvenstvima. Njegov protivnik u prvom kolu je Marcus Campbell.

Turnir će svoj vrhunac doživjeti u ponedjeljak 2. svibnja kad ćemo saznati ime novog svjetskog prvaka.

Sve mečeve Svjetskog prvenstva možete svakodnevno pratiti na satelitu Eurosport ili na internetu putem live streama. Mečevi se igraju svakodnevno u 11.00, 15.30 i 20.00 sati.

Rezultate možete pratiti na ovom linku

Popis svih serija većih od 100 možete vidjeti ovdje