Open turnir ponedjeljkom - devetka, 28.02.2011.

  • PDF

rackdisciplina: devetka (kugla broj 9 slaže se na točku)

dvostruki KO (desno do 5, lijevo do 4)

4 nagrade

start challengea: 800 kuna

Challenge je 920 kn. Redom pokušavaju Šilić - ništa ne upada iz breaka, Vrdoljak - promašaj u izglednoj poziciji, Milin - ništa ne upada, Tetec - promašaj nakon razbijanja i Dalmatin - upada kugla, izgledna situacija i runda za sve - Dalmatin osvaja challenge.

9-ball je disciplina naoko jednostavna. Prvi polufinalisti sa pobjedničke strane su Orlić i Dalmatin. Kroz repasage spomenutom dvojcu su se pridružili Šilić i Kovačić. U meču između Dalmatina i Šilića potonji tek kod rezultata 4-0 dolazi u priliku zaigrati, dobiva 2 partije i to je bilo sve. Drugi polufinalni par Orlić-Kovačić je bio također izvjesan. Orlić dominantnom igrom prisiljava Kovačića na greške i lako poentira 5-1.

U finalu Orlić nastavlja sa prikazanim partijama. Koristi faul Dalmatina i vodi  1-0.Nakon breaka Dalmatina nije došlo do ubačaja kugle. Orlić pokušava forsirano vez od šponde na desetku, radi faul što je dovoljno Dalmatinu, vez na desetku i rezultat je izjednačen, 1-1. Break Orlića, faul, prilično čista pozicija na stolu, Dalmatin danas ne griješi i poveo je  2-1.

Dans je Orlić u elementu. Nema respekta, igra agresivno , dobiva 2 partije u nizu i poveo je 3-2. Nema respekta ni Karlo, partija iz štapa i izjednačuje rezultat, 3-3.U 7. partiji nakon par izmjena safe udaraca Dalmatin izlazi kao pobjednik, dolazi u poziciju ubačaja i danas je to gotova partija,. 4-3 za Karla. I kako to zna biti, dobar break, devetka na srednjoj rupi, vez i Karlo je pobjednik turnira.