Open turnir ponedjeljkom - osmica, 14.02.2011.

  • PDF

perobreakdisciplina: osmica

mjesto i vrijeme: BK Desetka u 18 sati

dvostruki KO

4 nagrade

start challengea: 570 kuna

Ponedjeljak je, 18 sati, start challenga  je 570 kn. Nakon novih prijava za 690 kn su redom probali, da samo probali Šustić, Trogrlić, Džaja, Šilić i Orlić. Žilav je da žilaviji ne može biti taj challenge. Nitko nije bio ni blizu da ga osvoji.

Osmica je kao i uvijek bila nepredvidljiva. No kako to biva u polufinale su se probili danas najbolji Orlić, Rogošić, Šustić i Džaja. Nakon teške borbe između Džaje i  Orlića,  Džaja je izašao kao pobjednik. U drugom počufinalu nijanse u odigravanju su bile dovoljne Šustiću da pobijedi Rogošića.

U finalu je  Džaja poveo 1-0. Odmah potom Šustić je uzvratio i dodao na svoj konto još jednu partiju. 2-1. Da se ne misli predati pokazao je Džaja odmah u slijedećoj partiji te sve vratio na početak. 2-2.

Promašaj relativno lagane kugle u Desetke se uvijek kažnjava. Šustić je promašio laganu kuglu a Džaja je odmah kaznio 3-2. Da je Šuste naučio lekciju bilo je vidljivo odmah iza slijedeće partije. Ako promašiš kuglu gubiš partiju je bio poučak i čovjek nije promašio kuglu i izjednačio je na 3-3. Kad se malo bolje pogleda formula je jednostavna. U odlučujućoj partiji i Džaja je krenuo u doslovnu primjenu "poučka" ali uvijek ima kvakica. Kvakica je da treba ostati u poziciji. Uspijeva ostaviti Šusti tešku poziciju, kugla na špondi a jedino moguća kugla na kraju stola. Širok zamah Šuste i promašaj gađane kugle a bijela u rupu. Džaja ima faul, bjela u ruci i na stolu 3 čiste kugle za pobjedu. Rješio je sve tri i ostaje crna. Teška pozicija, gađa je od šponde u srednju i postaje viner. Čestitke Džaji, Šusti i hvala svima koji su sudjelovali na turniru.... Siba