7. Croatia cup

  • PDF

klupskomosProtekli vikend igrači Desetke su imali dva natjecanja u svom rasporedu. U petak su morali odraditi posljednje kolo Prve HBL u Zagrebu kod Mosconija, a onda slijedeća dva dana u Sesvetama na posljednjem ovogodišnjem Croatia cupu.

Posljednje kolo lige nije bilo uspješno za Desetku. Mosconi je bio uvjerljiv i rezultatom 6:0 osigurava drugo mjesto na tablici dok je Desetka završila na četvrtom mjestu, a to je i bio zacrtani cilj na početku sezone.

Parovi play offa koji se igra 17. prosinca u BK Omega u Splitu su:

Omega (Split) - Desetka (Split)

Plan B (Osijek) - Mosconi (Zagreb)

 

U sesvetskom 8 ballu je odigran i posljednji ovogodišnji Croatia cup prije Mastersa na kojem će nastupiti 16 igrača koji su to pravo izborili na prethodnih 7. Croatia cupova. Na turniru se igrala disciplina desetka, a pobijedio je prvi nositelj Karlo Dalmatin koji je u finalu uvjerljivo nadigrao drugog nositelja Marka Lišnića rezultatom 7:3. To je treći uzastopni Croatia cup koji je osvojio Dalmatin i sada ima skoro 500 bodova više od Lišnića. Obzirom na vrlo uvjerljivu igru na ovom turniru, smatram da je on i veliki favorit za ukupnog pobjednika, može ga ugroziti samo Lišnić. Trećeplasirani Medunić zaostaje skoro 1.300 bodova za Dalmatinom i bez obzira što su ostale četiri discipline koje se igraju na Mastersu, samo veliki kiks Dalmatina može ostaviti bez ukupne pobjede.

 

Prvi dan turnira nije donio neka veća iznenađenja. U tu bi se kategoriju moglo svrstati jedino vrlo brzo ispadanje Luke Kutleše kojeg je u drugom kolu izbacio Siniša Rogošić, da bi nakon toga odmah izgubio i u repasažu od Željka Dozana. Ranim ispadanjem s turnira Luka je ostao i bez Mastersa jer je u ukupnom plasmanu sada 17. sa samo jednim bodom zaostatka za šesnaestoplasiranim.

Mladi Krešimir Vuković iz Osijeka drugi Croatia cup za redom ulazi u osminu finala i to nakon što u prvom kolu gubi od Roberta Bartola, a onda s četiri uzastopne pobjede kroz repasaž ulazi u zadnjih 16.

 

detalj7croatiacup

Najugodnije iznenađenje turnira je Ronald Mijatović koji je dogurao do polufinala, a na tom putu je pobijedio između ostalih i Ivicu Putnika (4. nositelj) te Krešu Kralja (5. nositelj). Na kraju ga je zaustavio Dalmatin u polufinalu.

Dario Škorput se po prvi put ove godine plasirao u četvrtfinale u kojem pobjeđuje Josipa Tomića koji je iznenađujuće u osmini finala izbacio Tomislava Šušića.

 

Igrači BK Desetke ne mogu biti pretjerano zadovoljni ovim turnirom gledajući s natjecateljske strane. Jedino je Jordan Sobin uspio izboriti osminu finala, ali ga tada iz daljnje borbe izbacuje Kralj.

Ždrijeb i rezultati

Rang lista:

1   Karlo  Dalmatin   Omega4305
2   Marko  Lišnić   Plan B3810
3   Ivica  Medunić   Mosconi3060
4   Ivica  Putnik   Mosconi2730

  Krešo  Kralj   Mosconi2670
6   Božo  Primić   Mosconi2446
7   Tomislav  Šušić   Omega2438
8   Ante  Šustić   Omega2010
9   Dario  Škorput   Ground Zero1965
10   Vedran  Vunjak   Plan B1913
11   Pero  Vrdoljak   Desetka1816
12   Dejan  Orlić   Omega1658
13   Ivica  Krolo   Omega1605
14   Jordan   Sobin   Desetka1584
15   Bruno  Miletić   Ground Zero1486
16   Zvonko   Tetec   Desetka1434