Open Turnir Ponedjeljkom - 8-ball - 22. studenog 2010.

  • PDF

Tomislav ŠušićU ponedjeljak, 22. studenog 2010. sa početkom u 18,00 sati u prostorijama Biljarskog kluba Desetka održat će se redovni Open Turnir Ponedjeljkom na kojem će se igrati disciplina 8-ball (osmica). Shema turnira je dvostruki Knock-Out (s repassageom) - na desnoj (pobjedničkoj) strani igra se do četiri a u repassageu do tri dobivene igre. Neposredno uoči početka samog natjecanja održati će se tradicionalni Challenge. Podsjećamo, svaki od pet igrača izvučenih za igranje challengea (prijaviti se mogu svi prisutni u klubu u tom trenutku) ima cilj završiti "iz štapa" jednu igru discipline 10-ball (desetka). Challenge se polagano penje u iznosu već neko vrijeme, te će sudionike kao nagrada ovaj put čekati iznos od preko 1600 kn.

 

Biljarski klub Desetka poziva sve željne natjecanja, igre, druženja te zabave u društvu kreme hrvatskog biljara da nam se pridruže, bilo sudjelujući na turniru kao natjecatelji ili kao navijači. Želimo sportsku sreću svima koji se odluče na igru i pravu biljarsku zabavu za sve ostale.

 

Kao što je to već postalo uobičajenjo, bkdesetka.hr će popratiti turnir snimkom finala (ako ne i finalnog dijela natjecanja) te fotografijama sa cijelog turnira.

 

Zvonko TetecKao što je u najavi turnira navedeno održan je Open turnir. Vidi se da je počela biljarska sezona. Nešto veći broj prijavljenih i challenge se popeo na 1690 kn. Ždrijeb je htio da redom Ognjen Džaja, Marko Jurić, Tomislav Šušić, Dejan Orlić i Igor Žuljević dobiju priliku ali fortuna ni ovaj put nije bila na njihovoj strani. Challenge odolijeva svim napadima već duže vrijeme. Hoće li na slijedećem turniru biti više sreće vidjet ćemo.

 

Sam turnir je kao i uvijek izuzetno zanimljiv. Prvi dio turnira je obilježio povratnik u biljar Igor Žuljević. Dok je imao dostatno koncetracije čovjek je odigrao kao da nema nikakvu pauzu. U drugom dijelu je posustao te je pobijeđen od strane Orlića i Šušića.

 

U polufinalu su se susreli Karlo Dalmatin i Zvonko Tetec na jednom te Dejan Orlić i Tomislav Šušić na drugom stolu.

Odličnom igrom Tetec nije dozvolio Dalmatinu da dođe do izražaja. Glatkih 4-0.  Drugi polufinalni susret Orlić - Šušić je bio  dramatičan. Kako to biva jedna kugla je presudila a istu je udario Šušić.

 

U finalu je poveo Tetec. Šušić je uzvratio sa dvije dobivene partije. Tetec se ne predaje, na način da je dobio dvije partije zaredom i poveo 3-2. Par obostranih grešaka u 6. partiji. Zadnju je učinio Tetec i rezultat je 3-3.

Odlučujuća partija, break Teteca, kugle su dobro razdvojene ali ni jedna nije upala. Šušić iznimno pažljivo razgleda situaciju na stolu, odigrao je par kugli preprecizno, ušao u poziciju i postao pobjednik turnira. Čestitke pobjedniku i hvala svim sudionicima turnira.

 

Fotografije s turnira možete pogledati u galeriji, a zdrijeb ovdje.

Video snimka finala: