Open Turnir Ponedjeljkom - 10-ball - 15. studenog 2010.

  • PDF

desPonedjeljak je, u 18,00 sati u prostorijama BK Desetka se okupila biljarska krema sa ovih prostora.

Challenge je dostignuo astronomskih 1510 kn.


Ždrijeb je htio da redom Boris Pranjić, Ivica Đerek, Karlo Dalmatin, Tomislav ŠušićMarko Jurić dođu u priliku odigrati. Dobar break u ovim prilikama daje veliku vjerojatnost odigravanja partije iz štapa. No i dobar break Pranje i Dalmatina ih nije ostavio u poziciji za ubačaj kugle. Šušić je silovito razbio i onda pred sam kraj partije nije imao dovoljno koncetracije završiti. Zadnju priliku je imao Jurić ali ni on nije imao šansu nastaviti i tako se start slijedećeg challengea popeo na 1510 kn.

 

Na turniru se igrala Desetka. Odličnu igru je prikazao Ivica Đerek  koji je iznenadio Zeljka Radosavljevića i Zrinku Antonijević. U finalu repassagea nije imao više dovoljno snage ni koncetracije oduprijeti se Siniši Rogošiću.

 

Osim Rogošića u polufinale su se probili Karlo Dalmatin, Berislav Šilić i Dejan Orlić. Sraz Orlića i Šilića je bio kratak. Božica sreće je bila na Orlićevoj strani. Sve stvorene situacije na stolu kada je imao ubačaj Orlić je realizirao i plasirao se u finale. Drugi polufinalni dvoboj između Dalmatina i Rogošića je bio rezultatski izvjesniji. Pri rezultatu 2-2 Rogošić je iziritiran Karlovim pričanjem predao meč.

 

Finale Dalmatin - Orlić bilo je kranje neizvjesan. Neuobičajeno velik broj pogrešaka sa obje strane je donio rezultat 3-3. Prilikom odigravanja safea na zadnje 3 kugle Orliću se stegnula ruka te je učinio faul što Dalmatin kažnjava i osvaja trunir.

 

Fotografije s turnira možete pogledati u galeriji, a zdrijeb ovdje.

Video snimka finala: