6. Croatia cup - prvi dan

  • PDF

detaljKao uvod u ovaj biljarski vikend, u petak su u osječkom biljarskom klubu Plan B odigrane istovremeno tri utakmice Prve HBL. Mosconi je bio uvjerljiv protiv Cibalije kao i Plan B protiv 8 balla iz Sesveta. Nama najzanimljivija utakmica je bila ona između Ground Zera i Omege koja je za naš klub bila vrlo važna jer u slučaju pobjede Omege mi osiguravamo play off i to dva kola prije kraja lige.

 

Dalmatin je otvorio straight pool protiv Svetličića i dobio uvjerljivo sa 70-ak razlike. Nastavljeno je s osmicom, za Omegu je igrao Orlić, a za Ground Zero Slovenac Matjaž Erčulj. Gledatelji su mogli uživati u sjajnoj izvedbi obojice no pobjedu jekraju odnio Erčulj rezultatom 8:6. Ground Zero je bolje otvorio parove (Škorput - Erčulj) protiv Dalmatina i Šustića s druge strane no par Omege odlično igra u nastavku i preokreće rezultat. S pobjedom u parovima, Omega je povela s 3:1 u utakmici. Ostali su još mečevi desetke (Šušić - Prusac) i devetke (Rogošić - R. Bartol). Šušić je bio papirnati favorit što je i opravdao te donio ukupnu pobjedu Omegi što je ujedno značilo i da je biljarski klub Desetka ostvario plasman u play off čemu smo se i potajno nadali prije početka lige.

 

karloPrvi dan Croatia cupa je već po običaju donio nekoliko većih iznenađenja. Jedno od njih je i poraz 8. nositelja Šustića protiv Matoševića  u drugom kolu pobjedničke strane, a zatim i njegov poraz u drugom kolu repasaža od Pavoševića rezultatom 8:9 u izvrsnom meču u kojem je Pavošević 6 puta razbio i završio. Mladi Krešimir Vuković iz Osijeka u prvom kolu pobjeđuje Miljevića, a zatim i 5. nositelja Božu Primića u drugom kolu. Dejan Orlić, 11. nositelj, u prvom kolu gubi od Martinjaka 6:9 a onda u prvom kolu repasaža od kadetskog reprezentativca Hrvatske, Bermaneca rezultatom 7:9.

 

beroIgrači našeg kluba su odigrali polovično. Najbolje je odigrao Pero Vrdoljak koji se s tri pobjede po desnoj strani plasirao u osminu finala. Jordan Sobin je nakon dvije pobjede u trećem kolu za protivnika imao drugog nositelja Marka Lišnića. Meč je do kraja bio izjednačen no nešto bolje je pri kraju odigrao Lišnić pa će Sobin priliku za osminu finala imati u nedjelju u 11. 30 sati. Zvonko Tetec je zapeo u drugom kolu desne strane porazom od Prusca rezultatom 8:9 u meču u kojem je bilo dosta dobrih poteza, ali isto tako i onih drugih. Pobjedom protiv Samaržije i on u nedjelju u 10 sati traži traži prolaz dalje. Zrinka Antonijević je u prvom meču protiv Brune Ivkovića imala nekoliko neforsiranih pogrešaka koje su se na kraju pokazale i odlučujućim faktorom. U repasaž strani Zrinka teškom mukom pobjeđuje Marjana Vukovića te onda s boljom igrom i Đurakovića. U nedjelju u 10 sati protiv Dulčića traži svoju šansu na putu prema osmini finala. Berislav Šilić je neugodno iznenadio u prvom kolu porazom 8:9 protiv Bokšića s puno neforsiranih pogrešaka. Ipak, u nastavku se oporavio i s dvije pobjede popravio dojam te i on u nedjelju u 10 sati traži priliku za prolaz prema osmini finala.

Rezultate možete pogledati na www.biljar.hr