NOVOGODIŠNJI TURNIR

  • PDF

Ndn. 07.01,2017.god. u prostorijama Biljarskog kluba Desetka je održan Novogodišnji turnir na kojem su sudjelovali ponajbolji igrači sa ovih prostora.  24 mušketira

su igrali na  turniru. Iznimno niske temperaure  su zapriječila dolazak igrača sa udaljnih destinacija.

Sam početak turnira je potvrdio  ono što je već duži vremenski period očito, a to je da se poprilično izjednačila kvaliteta igrača.

U završnicu turnira u knockout fazu su se probili Božo Propadalo, Tomislav Šušić, Mihovil Kovačić, Ante Šola, Igor Žuljević, Vedran Gracin, Špiro Cokarić i Marin Cokarić.

Utakmica Propadalo vs Šušić je u početku donijela izjednačenu borbu. Pri rezultatu 3-3 Propadalo je napravio par grešako što igrač kalibra Šušića ne propušta te se isti pobjedio. Rezultat 7-3.

Utakmica Kovačić vs Šola je završila pobjedom Šole 7-1. Do narečene utakmice Kovačić je pokazao više nego dobru igru ali očito mu je ponestalo snage i koncetracije za nešto više.

Utakmica Žuljević vs Gracin je bila više nego zanimljiva. Povratnik u biljar Žuljević je velikom pažnjom, safe igrom i nizom preciznih udaraca na kraju "za korak" odnio pobjedu.

Bratski obračun Špira  i Marina Cokarića je bila iznimno zanimljiva. Započeo je Špiro furiozno i poveo 9-1. Ne tako tešku kuglu za pobjedu je promašio Špiro što je Marin i te kako iskoristio te na krju odnio pobjedu rezultatom 7-6.

Polufinalni dvoboji Šušić vs Šola je donio jaču igru Šušića u svim elementima igre te je isti glatko pobiedio rezultatom 7-3.

Drugi polufinalni dvoboj Žuljević vs Marin Cokarić je završio pobjedom Žuljevića 7-5. Narečena utakmica je pokazala koliko iskustvo, želja za pobjedom, taktika itd. znače i koliko Žuljević može biti opasan.

Vrlo dobro Šušić poznaje Žuljevića da bi  ga potcijenio, puno su utakmica odigrali, obostrani respekt je donio vrlo lijepu biljarsku predstavu gdje je Šušić u samoj završnici meča ipak pokazao zašto je jedan od ponajboljih igrača u Hrvatskoj te odnio pobjedu rezultatom 7-5.

 

altalt