Novogodišnji turnir "Stara osmica"

  • PDF

04. siječnja 2015.go. u prostorijama BK Desetka održan je Novogodišnji turnir pod nazvvom "Stara osmica".

Kako sam naslov govori igrala se stara osmica. Višegodišnji post igranja stare osmice je prekinut na inicijativu Tonća Lisice, jednog od doajena ovog športa.

Krenulo je opako. U pretkolu su se susreli veteran Berislav Šilić i poletarac iz Sinja Šušnjara. Nakon što je Šilić relativno lako dobio prvi set Šušnjara je sa par poteza pokazao da se u budućnost sa njim mora najozbiljnije računati. Ipak u odlučujućem momentu griješi i Šilić ide dalje. Tonći Lisica i Pranjić su odigrali vrlo izjednačen meč. Pranja je u udarcu dok sa druge strane Tonći koristi iskustvo i drži ga u šahu. Na kraju je ipak Pranja smogao snage i preciznosti te je sa par točnih udaraca matirao Tonća.  Meč Šilić i Vujnovića je bio sve samo ne izvjesan. Sa par hebeno teških udaraca Vujnović je doveo Šilić u poziciju da izvuče kompletnu artiljeriju te je sa par plotuna ipak uspio potopiti Vujnovića. Na legendarnoj trici su se sudarili veteran Zečić i poletarac Samardžić. U sudaru mladog i starog pokazala se izdržljivija karoserija od  Samardžića koji je uspio iskoristiti sve prednosti koje nosi mladost te prolazi dalje. Na četvorci Licisa Junior kontra Šušića. Šušić dokazani meštar biljara u treningu protiv mladog Lisice, silno talentiranog ali van igre. Očekivano slavio je Šušić.

Polufinalni dvoboj Šilić-Šušić je razlog zašto je trebalo doći. Šušić kreće silovito. Prva partija iz štapa. Odmah je uslijedio odgovor Šilić koji uspjeva dobiti prvi set. U drugom setu ljepotica večeri. 25 minuta su Šušić i Šilić izmjenjivali safe udarce. U dramatičnoj borbi Šušić uspjeva dobiti drugi set. U majstorici Šilić vadi sve što ima te iz štapa osigurava finale. Drugo polufinale Pranjić vs Samardžić je bilo vrlo izvjesno. Očito je da se Samardžić ispraznio u prethodnom meču tako da Pranjić nije imao prevelikih poteškoća osigurati sebi finale. Finalni dvoboj Šilić vs Pranjič je Šilić dobio na način da je u samom početku  stekao veliku prednost i u drugom dijelu rutinirano dočekao grešku Pranjića i poentirao.

Ukratko mala feštica od biljara koju je vrijedilo pogledati......... hvala svima koji su sudjelovali !!!!!!!!!!!