LJETNA LIGA DESETKA 2013

  • PDF

LJETNA LIGA u BK Desetka je startala. 19 igrača se bori za prvih 8 mjesta koliko igrača igra u završnici lige, odnosno na Masters turniru gdje će mo dobiti pobjednika ljetne lige. Masters će se održati zadnjeg dana ljeta u prostorijama kluba. Slijedi ažuriranje.

 

Prvog dana odigrana su 4 meča. Kaštelanski derbi Trogrlić-Roso. Pobjeda Trogrlića 7-2. Cokarić-Vujnović 5-7.Kao što rezultat kaže neizvjesno do kraja. Pobjednik Zimske lige Kelava protiv Macanovića. Rezultat 7-1 za Kelavu koji je odmah najavio visoke ambicije. Odmah nakon toga Kelava protiv Roje, 7-2 je samo potvrdio kandidaturu za sam vrh i zasigurno je jedan od najozbiljnijih kandidata za pobjednika lige. Meč između Cokarića i Vujnovića je bio prepun obrata. U završnici je Vujnović pokazao više te rezultatom 7-5 zabilježio svoju prvu pobjedu.

 

Drugi dan natjecanja:

Maratonski dug meč između Jurića i Roje je na kraju pripao Roji koji je pobjedio 7-6 i jasno je da će biti tvrd orah svima. Istovjetan meč Macanović-Kavelj je istim rezultatom pripao Kavelju. Još su igrali Čović-Vujnović. Rezultat 7-4 za Vujnovića koji se na tablici poravnao sa Kelavom.

U samom početki niz glatkih pobjeda te niz krajnje neizvjesnih rezultata samo po sebi garantira zanimljivo natjecanje. Kako će biti dalje posjetite našu stranicu i saznajte jer će mo sve mečeve pravodobno ažurirati.

 

Treći dan natjecanja:

Temperature u Splitu su do 40 stupnjeva. Osim na more nikome se ništa ne da, prava ljetna fjaka. Da li je baš tako. Susret između Kavelja i Roje je bio totale dinamičan. Na kraju je slavio Roje rezultatom 7-4 . Odmah iza toga meč Pilj-Roje je bio ipak previše za Roju. Slavio je Pilj  7-4.

Analizirajući dosadašnje rezultate da se zaključiti da nas očekuje puno neizvjesnih mečeva te će se borba za prvih 8 mjesta koja vode u Masters voditi do zadnjeg kola.

 

Četvrti dan natjecanja:

Vujnović vs Radoičić, sigurnom igrom pobjeda Vujnović 7-4. Vujnović vs Macanović 7-3. Zaigrani Vujnović nije dozvolio Macanoviću da prekine njegov pobjednički niz. Trogrlić vs Macanović 7-2. Trogrlić više nego pokazuje da će svakome biti tvrd orah. Kelava vs Trogrliću, predaja Trogrlića uslijed nesporazuma. Nažalost događa se i nadamo se da će to biti jedini ovakav slučaj.

 

Peti dan natjecanja:

Macanović vs Nizić  7-4. Da neće biti nikome ubuduće lako pokazao je Macanović nakon nešto slabijeg starta. Prvi je stradao Nizić. Kavelj vs Vujnović 7-6. Prvi poraz Vujnovića i pokazatelj ostalima da Kavelj nije mačji kašalj.

Vujnović vs Roje 6-7. Rovovska bitka. Na kraju više snage i koncetracije je imao Roje i to je bilo dovoljno za današnji drugi poraz Vujnovića.

 

Šesti dan natjecanja:

Nizić vs Jurić, prašilo se, pucalo iz svih oružja kao da se ne radi o starim prijateljima, Na kraju kugla više je otišla na stranu Nizića koji pobjeđuje 7-6. Drugi susret Čović vs Ribić. U zadnje vrijeme s(p)retniji Ribić je poveo ali ne igra se do 4 pobjede. Nakon 4-te partije Čović preuzimam inicijatviu i pobjeđuje 7-4. Pilj vs Kelava. Tvrd orah Kelava ne dozvoljava nikakvo iznenađenje. Tvrdom, preciznom i na momente lucidnom igrom pobjeđuje rezultatom 7-2.  Kavelj vs Pilj. Jak start Pilja koji je poveo 6-1. Nakon toga pad koncetracije što koristi Kavelji dolazi do rezultata 6-4 nakon čega Pilj  vezom završava priču i pobjeđuje 7-4. Roje vs Nizić 7-2. Tijekom cijelog meča dominacija Roje koji je više nego koristio u zadnje vrijeme neigranje Nizića te rutinirano riješio meč u svoju korist.

 

Sedmi dan natjecanja:

Čeka se red. Roso vs Roje 7-5. Ribić vs Vujnovič 5-7. Ribić vs Nizić 6-7. Ribić je u seriji!! Kavelj vs Cokarić 3-7. Vraća se Coka. Pilj vs Roso 2-7. Vujnović vs Jurić 6-7. Ne može Jurić ove sezone bez infarktnih mečeva. Tri meča zaredom hill-hill.Roso vs Kavelj 7-6. Nizić vs Vujnović 7-6, Roje vs Macanović 7-6, Pavlović vs Vujnović 7-6, Roso vs Jurić 7-4, Pilj vs Pavlović 4-7, Roso vs Kelava 7-3, Roso vs Pavlović 5-7, Kavelj vs Jurić 4-7.

Ljudi moji šta je ovo. Većina rezultata 7-6. Drama do drame...... kako će dalje biti.....čitajte narednih dana...

 

Osmi dan natjecanja:

Cokarić vs Macanović 7-2, Cokarić vs Pavlović 3-7, Roje vs Pavlović 2-7, Macanović vs Pavlović 2-7, Kavelj vs Pavlović 3-7, (Prema osobnoj procjeni najviše bih volio da je u drugom dijelu ždrijeba turnira kako čovjek igra), Kavelj vs Radoičić 6-7, Pilj vs Vujnović 3-7..........

 

Deveti i deseti dan natjecanja;

Macanović vs Radoičić, drama, na kraju je pobjednik Macanović 7-6, Jurić vs Cokarić 7-0. Coka je u dubokoj krizi. Pavlović vs Trogrlić. Nakon početnog vodstva Trogrlića Ogi u drugom dijelu meča nepogrešivo do pobjede 7-3. Kelava vs Kavelj 7-5....povratak Kelave na stazu pobjeda.........

 

Jedanaesti dan natjecanja:

Odmah na startu Ribić vs Kelava. Nastavlja se niz Ribića, uobičajeno 2 kod njega a 7 za Kelavu. Nije sve kako to izgleda, Mlađo je imao dosta sreće u prvoj partiji  i tako 7 puta zaredom. Sa druge strane Ribić je sa puno "šporkih" kontakata bijele i gađane kugle doveo sebe u bezizlaznu situaciju, Odmah iza meča sa Kelavom Ribić se "sukobio" sa Macanovićem. Konta čovjek da je došlo vrijeme da i on pobjedi. I kako je kontao zaključite sami 7-1 za Macanovića. Jurić vs Pilj 7-3. Ne da se stara ajkula. Nakon početnih poraza zaredao je sa pobjedama ali i sa puno boljom igrom tako da mogu žaliti oni koji su mogli a nisu igrali sa njim u početku lige. Vujnović vs Trogrlić 7-5. Tvrdo igra Vujnović. Ili pobješuje ili gubi 7-6 što samo po sebi puno govori. Trogrlić vs Kavelj 7-2. Odmah nakon poraza od Vujnovića Trogrlić se pobjedom vraća i jedan je od najozbiljnijih kandidata za nastup na Mastersu.

 

Obavijest svim čitateljima:

Pisac ovog članka 4.8.2013. putuje u Sarajevo na prvenstvo Europe za senioren kategoriju. Iz istog razloga će po povratku biti ažurirani svi mečevi. I hvala na razumijevanju.

 

Evo me opet. Nakon kraće pauzice zbog odsustva vratio sam se u klub iiiii........... 79 mečeva je odigrano.....pun pogodak.... dao sam si truda , usporedio rezultate te bi po dosadašnjim rezultatima tablica izgledala ovako:

1. Pavlović......... 37.....12-1

2.Vujnović .........30 ......8-6

3. Pilj................. 26.......7-5

3.Roje................26.......7-5

3. Macanović.....26.......6-8

6. Kelava...........24.......7-3

7.Jurić...............23.......6-5

8. Roso.............21.......6-3

9. Nizić..............20.......5-5

10.Trogrlić........18.......5-3

10. Kavelj.........18......2-12

12.Ribić...........14........2-8

13. Čović..........12.......2-6

14. Radoičić.....12.......2-8

15. Cokarić.......9.........2-3

Osim nabrojanih nažalost morao sam ustvrditi sa prijavljeni Bujas, Matura, Lisica, Ivan i Stipe Topić nisu odigrali nijedan meč.

Opći zaključak:

Puno krajnje neizvjesnih mečeva, neočekivanih rezultata, natjecateljski naboj je na max razini....... Kako će tablica izgledati prije Mastersa....... ne bi se u ništa kladio osim da če Pavlović Masters dočekati na prvom mjestu...kako će biti na Mastersu....khhhkkk..... uistinu nitko to ne može predvidjeti. 

Za sve daljnje novosti ukoliko ih želite znati pratite našu stranicu.......pozzz BŠ.

 

 

Horor svih horora ilitiga majka svih mečeva je meč Jurić vs Čović. Pri rezultatu 6-6 izmijenili su se petnaestak puta za stolom gdje je na kraju Čović odigrao bijelom prejako, doveo Jurića u poziciju da ubaci devetku i na kraju laganini desetku za konačnih 7-6.

 

Ribić vs Jurić. Opet horor. Trenutno je 6-6. Uzima se time out. Oba su u WC-u. Prvi se vraća Riba. Osmjeh je na licu. Jurić razbija. Upada kugla br.2. Na stolu onako srednje teška pozicija. Nakon push udarca pokušaj veza Ribe nije uspio. Ubačaj jedinice sa pozicijom za tricu ali pritisak je i trica je promašena. Premala rupa je i za Ribu. Promašaj zicera, Jurić loše odigrava safe. Riba ubacuje tricu. Promašaj četvorke. Jurić uzvraća promašajem. Riba odigrava safe ali je bijela u rupi. Jurić iz faula promašuje četvorku. Ribić ubacuje konačno četvorku. Ima peticu preko stola i pogodak sa pozicijom za šesticu koju ipak promašuje.Jurićpogađa šesticu, sedmica je na rupi.

Ubačaj sedmice za pozicijom za osmicu. Promašaj osmice i Riba se misli, nema direktan ubačaj i odigrava riskantan ali perfekt izveden safe. Osmica je sakrivena iza devetke ali je Jurić ipak pronalazi. Na stolu je Ribić, ubačaj osmice sa izglednom pozicijom za ubačaj devetke u srednju rupu.  Duga koncetracija, ubačaj devetke i bijele u rupu iiiiii Jurić iz drugog horora izlazi kao pobjednik.

 

Iznenađenje lige, najmlađi Ivan Topić pomeo lidera. Pavlović vs I.Topić 3-7. Upozorenje svima. Start iz snova za mladog ivana Topića, tri meča tri pobjede, i to prvu trojicu sa rang liste.

 * M A S T E R S *

Izvješćuju se svi sudionici Ljetne lige ( i ne samo oni) da se u subotu, 21.09.2013.g. sa početkom u 14 sati u prostorijama BK Desetka organizira Masters Ljetne lige.

Sustav natjecanja; jednostruki knockout (1 vs 8, 2 vs 7, 3 vs 6 i 4 vs 5).

Iza turnira roštilj...

Trenutna tablica je malo izmijenjena i izgleda ovako:

 

1. Pavlović......... 41......13-2

2. Roso..............40.......12-4

3. Jurić...............33........9-6

4.Vujnović .........32 .......8-8

5. Pilj................. 30........8-6

5.Macanović.......30.......7-9

7. Kelava............28.......8-4

8.Roje................27.......7-6

8.Trogrlić...........27.......8-3

10. Nizić............22.......5-7

11.Ribić............20.......3-11

12. Cokarić.......20.......5-5

13. Kavelj.........18......2-12

14. Čović..........15.....2-10

15. Radoičić.....14.......2-8

16. I.Topić.........13......4-1

17.S.Topić........9........2-3