ZAKULISANE IGRE - DO KADA

  • PDF

Za par dana počinje klupsko prvenstvo države. Gledajući prijavljene uočavam izostanak ekipa koje su proteklih godina igrale važnu ulogu. Ne znajući razloge izostanka GZ dužnost mi je izvijestiti svekoliku biljarsku javnost o razlozima izostanka BK Desetka.

Žalosna je istina da kao klub ne sudjelujemo na klupskom natjecanju iako je narečeno natjecanje po mom osobnom uvjerenju najznačajnije i najzanimljivije natjecanje koje se organizira u organizaciji HBS-a. Primorani smo na nenastupanje u znak protesta što se naš klub od samog osnutka ignorira i ne daje mu se ravnopravan tretman,

Ne tražimo povlastice, inzistiramo na jednakosti ali konstantno nam se rade nepravde počevši od dodjele turnira, a ove godine čašu je prelila činjenica da se natjecanje koncipira na način da se ignoriraju uspjesi ovog kluba (dva puta zeredom treći), te se natjecanje koncipira na način da se kroz prvu fazu igranja određuju nositelji.

Nositelja ima ili nema. Nema primjera u svijetu da se u hodu određuju. Izgleda da je mjerilo da ovisi tko bi trebao biti nositelj da ima ili nema nositelja.

Kvarna politika ipak "nekima" odgovara. Nema GZ i Desetke koji mogu iznenaditi velike momke. Bolji smo ali bolje da ih nema. Nema drugog objašnjenja. Nažalost ovakva politika vodi sve češćim komentarima tipa: to je sve bolesno, neću sudjelovati u tome..... na ovom prvenstvu nema osim GZ i Desetke još par klubova. Sutra na Cro cupovima se može dogoditi da ne sudjeluju igrači i na pojedinačnim natjecanjima..... Ovdje se radi o cca 40-tak natjecatelja. Sveukupno ih sudjeluje na prvenstvima cca 120.

Pa nije to ni "puno". Ostaje 80-tak..... koga nema bez njega se može..... a politika saveza je navodno povećati masovnost, popularnost...... kvalitetno odrađeno.... kad malo bolje razmislim..... uistinu kvalitetno odrađeno..... svaka čast na pragmatičnosti, objektivnosti i na poštenim odlukama......