4. CRO CUP -PRVENSTVO DRŽAVE U DISCIPLINI "OSMICA"

  • PDF

Održan je 4. turnir serije Cro cupa koji je ovu godinu ujedno i prvenstvo države u disciplini "Osmica".

Kako je to izgledalo.

Definitivno najugodnije iznenađenje i radost našim navijačima je priredio Vedran Gracin. Filigrantski preciznom i maštovitom izvedbom je deklasirao Ivana Karlja gdje rezultat 8-2 samo po sebi dovoljno govori. Primjetio čovjek iz publike:" Kralj nije kralj, kralj je Graco"!

Meč drugog kola opet u izvedbi igrača našeg kluba. Državni prvak Ivica Medunić, ujedno i vodeći na rang listi protiv Ognjena Džaje. Nakon početne inicijative i vodstva Medunića, Džaja uključuje trubo punjenje, diže level igre na maximu i izlazi kao pobjednik protiv izvrsnog Mede.

U repasageu su Medunić, Kralj, Dalmatin, Krolo, Putnik...... pita se čovjek kakvi su to ostali....... pogledam po sali i na stolovima 10 i 11 igraju Putnik-Krolo te Medunić-Kralj .

Komentiram, naravno bacajući na šalu:"Da li je ovo polufinale Cro cupa"?.

Najs(p)retniji su u zadnjih 32.

Najzanimljiviji meč su odigrali Ognjen Džaja i Ivica Putnik. Nakon početne ofenzive putnika, Džaja je konsolidirao redove, stigao do rezultata 5-5, nakon čega "suhi break" što je starom liscu Putniku bilo dovoljo za pobjedu.

1/8 finala, definitivno "ljepotica" večeri je bio meč između moje malenkosti i Vedrana Vunjka. Nakon početnog odmjeravanja snaga i izmjenjivanja u dobivenim partijama iskoristio sam 2 greške Vunja te poveo 7-4. 2 moja "suha" breaka su Vunju bila dovoljna. Završio je 4 partije iz štapa te se zasluženo plasirao u četvrtfinale.

u 1/4 dominiraju Sudić i Lišnić te ne dozvoljavaju Primiću i Dalmatinu da se razmašu. Neizvjesan je bio meč Šušić-Šušnjara te Putnik-Vunjak. Na kraju su s(p)retniji bili ipak Šušić i Putnik te se pridružili Sudiću i Lišnjiću u polufinalu.

Polufinalni dvoboji Sudić-Šušić te Lišnjić-Putnik su donijeli izvrsne partije Sudića i Lišnjića koji nisu dozvolili nikakva iznenađenja te su izborili više nego zaslužene pobjede.

I napokon finale. Započeo je Sudić sa serijom. Kako to zna biti u biljaru, pri rezultatu 3-2, situacija se iz temelja izmijenila. Jedna promašena pozicija je donijela izjednačenje nakon čega je Lišnjić odigrao meč iz udžbenika Kako treba igrati biljar. Sigurnom, pozicijski izvrsnom i maštovotom igrom nije dozvolio Sudiću da se vrati u meč te na kraju zasluženo osvojio tutulu prvaka Hrvatske u disciplini 8-ball za ovu godinu.

Čestitamo Lišnjiću na tituli....... a ostali......su samo ostali