NASTAVAK SEZONE

  • PDF

 Nakon iznimno toplog ljeta (očito neprijatelja biljara), dočekali smo i drugi dio natjecateljske sezone.

U drugi dio sezone nažalost ulazimo sa lošim vijestima. Godinama 2 vodeća kluba u ZG, BK Mosconi i BK Ground Zero nisu izdržali gospodarsku krizu. Iznimne lokacije donose i visoke troškove koje biljarski klubovi ne mogu financirato pogotovu kada sagledamo katastrofalnu gospodarsku situaciju gdje je praktično nemoguće pronaći sponzora. Isto tako naše rukovodstvo nema razumijevanja za takvu situaciju gdje nastavljamo po starom. U takvim okolnostima osobno sam bio prisiljen podnijeti ostavku na mjesto predsjednika Natjecateljske komisije jer ne želim obnašati nekakvu funkciju gdje u poziciji fikusa dajem legitimitet lošim odlukama.

U ovom mjesecu bi trebalo otpočeti i klupsko natjecanje u 3 faze. Nakon prve faze određuju se nositelji i bla bla bla..(izmišlja se topla voda i prodaju muda za bubrege)... i na takvo koncipirano natjecanje koje je komplicirano i skupo i po meni neregularno klubovi reagiraju tihim buntom - ne prijavljuju se. I šta sada raditi? Natjecanje koje je prošlih godina bilo bum u Cro biljaru, nema ga.... ili ako ga bude bit će nikakvo---- lišeno većeg broja klubova koji ne sudjeluju..... a kako će i sudjelovati na maškaradi gdje se pogodoje određenima.

Što nas očekuje u nastavku sezone?

Već je odigran 4. turnir II HBL po regijama. Odnos prijavljenih igrača je : 46 Sjever, 27 Jug i 12 na Istoku. Sveukupno 85. Kada istima pridodamo očekivanih 48 na Cro cupu dolazimo do spoznaje da u Cro biljaru natjecateljski sudjeluju 133 igrača.Očekujemo da se medijski eksponiramo, da se o biljaru piše u novinama, da će nam doći sponzori. Možda bi i došli da imaju kome doći. Očito nam marketing nije bolja strana poslovanja.

Kada sagledam biljar sa svih strana, kroz prizmu rukovoditelja kluba, kroz prizmu igrača, kroz prizmu zaljubljenika u biljar.... sa koje strane ga gledao nemam razloga za zadovoljstvo. Nazadujemo i to kontinuirano....... do kada..... odnosno od kada imamo "kontinuitet"..... nakon par extra rezultata na međunarodnoj sceni  smo se počeli ponašati kao pijani milijunaši pa idemo na raznorazna prvenstva svijeta, gdje "čuda" čak i ne sudjeluju igrači koji igraju u Hrvatskoj. Ispada da se financiraju skupa trla baba lan natjecanja dok se sa druge strane zatvaraju domaći klubovi koji bi trebali biti osnovne jedinice sustava i rasadnici novih igrača. 

Čemu pisanje o temo? Što se želi postići? Osobno bilo koji pa i najmanji  pomak nabolje je cilj pisanja.......