6. regionalni turnir - jug

  • PDF

zrinkaU subotu 23.10.2010. u biljarskom klubu Omega odigran je 6. ovogodišnji Regionalni turnir koji je ujedno i kvalifikacijski za 6. Croatia cup koji će se 6. i 7.11.2010. održati u Osijeku. Na turniru se igrala devetka.

 

Prijavilo se samo 16 natjecatelja od kojih se na turniru dvojica nisu pojavila. Ovakva situacija se ponavlja već nekoliko godina za redom: kako se približava kraj godine tako sve više pada broj prijavljenih na turnirima. Situacija je podjednaka i u ostalim regijama. Sigurno je da ovakav sustav natjecanja u Hrvatskoj nije najsretnije rješenje i da treba poraditi na poboljšanjima. Godinama imamo situaciju da u Hrvatskoj nastupa oko 200 igrača na službenim natjecanjima (situacija je još poraznija ako se gleda broj igrača koji su nastupili na minimalno dva turnira). Taj se broj čak i smanjuje umjesto da se povećava.

pranic

No, vratimo se turniru. Na pobjedničkoj strani najviše su pokazali Zrinka Antonijević, članica našeg kluba i Mirko Vukasović, član biljarskog kluba Omega. Oni su u polufinalu čekali igrače koji su se probijali kroz repasaž, a to je na kraju uspjelo Borisu Praniću i Hrvoju Žaji (obojica BK Omega).

 

Vukasović je brzo nadigrao Žaju, dok se u drugom polufinalu vodila žestoka borba između Pranića i jedine žene na turniru Zrinke Antonijević. Zrinka je odigrala bolje i zasluženo prolazi u finale.

 

bobFinale je bilo vrlo dobro, napeto i uzbudljivo kako se i traži od finala. Zrinka ima prva priliku za pobjedu kod rezultata 6:4 međutim ne završava laganu situaciju na stolu što Vukasović koristi, završava tu i slijedeću igru te dovodi utakmicu u hill-hill situaciju. Ovaj puta Vukasović ima priliku za pobjedu, imao je odličan break i otvorenu situaciju na stolu. Nije izabrao najbolju kombinaciju pa je imao težak prijelaz sa šestice na sedmicu koju je promašio. Ostala je dosta teška situacija za pogodak sedmice no Zrinka pogađa i završava igru za pobjedu 7:6 i postaje prva žena koja je pobijedila na nekom službenom turniru pri HBS u open kategoriji.