ZAVRŠNICA 10-BALL I KLUPSKA ZAVRŠNICA

  • PDF

Završio je prvi ciklus završnica u disciplinama 14+1, 8-ball i 9-ball-a.

Dobili smo nove prvake Hrvatske. U disciplini 14+1 to je Luka Kutleša, u 8-ball-u to je Krešo Ivan Kralj  i u 9-ball-u to je Tomislav Šušić. I ovom prilikom čestitamo novim prvacima a ostalim sudionicima želimo puno sreće u narednim natjecanjima.

Ovaj vikend nas očekuje završnica 10-ball-a i osobno bi rekao kruna sezone, klupska završnica u kojoj osim našeg kluba sudjeluje još Split omega, Mosconi i Plan B.

Nažalost, iako je najavljen u disciplini 10-ball neće moći sudjelovati naš najuspješniji biljarist svih vremena (i nevremena) Robert Sudić Bepo čije je zdravlje ozbiljno narušeno i koji se nalazi na liječenju u bolnici. Ovom prilikom mu želimo brzo i trajno ozdravljenje. 

No da se vratimo biljaru. Danas definitivno najpopularnija biljarska disciplina 10-ball. Tko će biti novi prvak? Teško je prognozirati. Ne tako davno tražio se prvak između Bepa, Putnika, Medunića i Šušnjare. Osim nabrojenih danas su tu Karlo, Lišnić, Kutleša, Orlić itd....... rekao bih 10-tak najozbiljnijih pretendanata između kojih je razlika u nijansama, odnosno dovoljan je dobar dan i to je to. Prognozirati novog prvaka je više nego nezahvalno. Šta bi neki rekli: "Izaberite i sigurno će te pogriješiti!).

Odmah nakon 10-balla na programu su polufinalni klupski susreti. Parovi se znaju. Split omega se susreće sa Planom B a Desetka se susreće sa Mosconijem,šesterostrukim prvakom Hrvatske zaredom i koji juriša na sedmu titulu.

Dao sam si slobodu prokomentirati narečene susrete.

Split omega i Plan B. Split omega je ozbiljno oslabljena nenastupanjem Sudića i ako Plan B dođe u najjačem sastavu, a doći će, bit će to prilično izjednačen meč. Osobno bih dao malu prednost Splitu iako to u ovakvim susretima ne mora bit presudno.

Drugi polufinalni meč između Desetke i Mosconija.

Desetka je sredinom kvalifikacijskih mečeva kašljala, dovela se u poziciju da u zadnja dva meča sa direktim rivalima odlučuje o plasmanu u završnicu. Kada je najviše trebalo najviše je i pokazala, (rekao bih sada najviše treba). Sa druge strane Mosconi ulazi u susret sa aurelom favorita. Ovisno o ulasku u meč to može biti prednost ali i opterećenje. Zavisno koliko kvalitetno Desetka odgovori na napade Mosconija će direktno odlučiti o pobjedniku.

Odgovore na pitanja i komentare dobit će mo za par dana.

Športsko i fer natjecanje želimo svim natjecateljima i klubovima i naravno "fige" držimo D E S E T K I.

Berislav Šilić

Odigrana je i završnica discipline 10-ball. Finale Dalmatin-Kralj. Dalmatin je bio uspješniji. Četvrti prvak u 4 discipline. Još jedan pokazatelj o izjednačenosti kvalitete.

Osim završnice 10-balla održana je i klupska završnica. Polufinalni parovi Stomega protiv Plana B je bio max izjednačen meč. Tzv."penali" su presudili Planu B te se Stomega plasirala u finale.

Drugi polufinalni par Desetka - Mosconi je bio također vrlo neizvjesan. Par kugli je bilo presudno te se s(p)retniji Mosconi pridružio Stomegi u finalu.

Samo finale je bilo vrlo izvjesno. Od samog početka Mosconi je djelovao vrlo uvjerljivo te ni u jednom momentu nije bila njihova pobjeda dovedena u pitanje. Sedmi put zaredom Mosconi je klupski prvak države. Koliko još puta? Rekao bih koliko još bude pokušaja kupovati najbolje igrače sa strane toliko će puta Mosconi biti prvak.No za sada toliko, još jednom čestitke Mosconiju na 7-oj tituli zaredom.

Berislav Šilić