1. HBL Jug - 8. kolo

  • PDF

Odigrano je i 8. kolo 1. Hrvatske biljarske lige -jug.

Susret između BK Split-Omega i Zadra je bio prilično izvjesan. Gosti iz Zadra su doputovali sa samo tri igrača te u oslabljenom sastavu nisu pružilini ni najmanji otpor favoriziranim domaćinima. Glatkih 6:0 za Split.

orlic9Susret između BK Kaštela i BK Omega je bio više nego zanimljiv. Straight pool su odigrali Jordan  Sobin (BK Kaštela) i Željan Radosavljević (BK Omega). Početnu nervozu je prvi prebrodio Sobin te napravio seriju od 36 što mu je u konačnici bilo dovoljno za uvjerljivu pobjedu. Osmicu  su odigrali Ante Šustić (BK Kaštela) i Dejan Orlić (BK Omega). U početku meča je dominirao Orlić koji u jednom momentu nefosirano griješi nakon čega se raspucao Šustić  te su nakon prve trećine susreta kaštelani poveli 2-0. U drugoj trećini susreta igrali su se parovi. Za BK Kaštela su odigrali Ante Šustić i Ivo Milin dok su za BK Omegu odigrali Dejan Orlić i Siniša Radić-Pikela. Nekoliko pogrešaka danas indisponiranog Milina je par Omege iskoristio te je nakon 2/3 susreta rezultat 2-2. U trećoj izmjeni su se igrale discipline 9-ball i 10-ball.

Devetku su odigrali, za BK Kaštela Mladen Botić, a za BK Omegu Hrvoje Žaja. Počeo je Botić dobro, potom par nešto nonšalantnije odigranih udaraca je iskoristio Žaja te su u samu završnicu susreta ušli gotovo poravnati. Za izjednačenje Žaji upada bijela u rupu te Botić donosi Kaštelanima iznimno važan bod. 3-2 za Kaštela.

U disciplini 10-ball za kaštelane ne je nstupio Mile Afić a za splićane Jozo Kovačić. Počeo je Afić dobro. Poveo je 3-0 nakon čega je došlo do raspada njegove igre što iskusni Kovačić objeručke uzima te poravnava rezultat na konačnih 3:3.

Susret između BK Desetka i BK Pupnat nije odigran jer gosti sa Korčule nisu došli te su u tel. kontaktu pomalo rezignirano konstatirali da bi ionako rezultat bio 6-0 i da isti predaju meč. Pomalo iznenađujuća i ako pisac ovih redaka smije primjetiti ne baš popularna gesta, ali nažalost to je odraz stanja u Cro biljaru i društvu općenito.

Zanimljivo je pogledati poredak nakon 8. kola. Vodeći su Split-Omega sa 13 bodova, te je ista siguran sudionik play offa. Za drugo mjesto se ravnopravno bore BK Kaštela, BK Omega i BK Desetka, dok se na začelju nalaze BK Zadar i BK Pupnat koji nemaju nikakve izglede.

Interesantno je da će narečena trojka u međusobnim dvobojima direktno odlučivati tko će u play off.

Kaštelani idu u goste BK Desetki i ugošćuju Zadrane,  BK Omega gostuje kod BK Split-Omege i ugošćuje Desetku i kako je iz tekstva vidljivo BK Desetka ugošćuje Kaštela i ide u goste kod Omegaša. Kako to već biva kod nas u kuloarima su počele kružiti priče o namještanju rezultata na koje se naš klub ne osvrće. Naš je cilj pobijediti u preostala dva susreta te se plasirati u završnicu prvenstva Hrvatske.

Sukladno rečenom pozivam sve članove i simpatizere BK Desetka da nazoče narečenim mečevima gdje ćemo sukladno svojim mogućnostima nadam se odigrati maksimalno.

Neslužbena tablica 1. HBL Jug nakon 8. kola: