1. HBL: Desetka - Omega 4:2

  • PDF

Zaostala utakmica 5. kola Prve HBL Jug.

BK Desetka - BK Omega 4:2

Rezultati se osvježavaju nakon svakog odigranog pojedinačnog meča:

osmica: Berislav Šilić - Josip Tomić 8:4

straight pool: Ognjen Džaja - Siniša Radić 100:70

parovi: Berislav Šilić / Vedran Gracin - Dejan Orlić / Jozo Kovačić 9:4

devetka: Pero  Vrdoljak - Željan Radosavljević 7:9

desetka: Zvonko Tetec - Dejan Orlić 2:8

Odigran je zaostali prvenstveni susret 1. HBL između BK Desetke - BK Omega. Gradski derbi je privukao neočekivano velik broj publike.  Susret su otpočeli u disciplini 14.1 Ognjen Džaja i Siniša Radić. Nakon početne agresivnije i točnije igre od strane Radića u sredini meča Džaja preuzima inicijativu i na kraju slavi sa uvjerljivih 100-70. U disciplini "osmica" Berislav Šilić i Josip Tomić su odigrali prilično kvalitetan meč. U početku je dominirao Tomić. Pri rezultatu 3-1, Šilić koristi grešku Tomića (promašaj osmice), završava partiju i do kraja meča prepušta samo jednu partiju Tomiću. Prva izmjena 2-0 za BK Desetku.

U disciplini parovi za BK Desetka su nastupili Berislav Šilić-Vedran Gracin dok su za Omegu nastupili Jozo Kovačić-Dejan Orlić. Odmah na početku raspoloženi domaćini su poveli 4-1. Nekoliko neforsiranig grešaka par Omege koristi te se rezultatski približava Desetci. Ništa igrače Desetke to nije uzdrmalo te su isti sigurnom igrom priveli meč kraju. Sigurnih 9-6 za sveukupno vodstvo i pobjedu Desetke u ovom meču.

Treća izmjena, disciplina devetka Pero Vrdoljak i Željan Radosavljević. U prvom dijelu meč dominacija Vrdoljaka i visoko vodstvo. U drugom dijelu meča dominacija Radosavljevića i rezultat sveukupno 4-1 za Desetku.

Paralelno su igrali disciplinu Desetka, Zvonko Tetec i Dejan Orlić. Od samog početka Orlić dominira, koristi svaku grešku Teteca, te uspjeva smanjiti rezultat na konačnih 4-2 za Desetku.

Vrlo važna pobjeda koja Desetku ostavlja u borbi za play off.

tablica 1. HBL Jug: