Open turnir ponedjeljkom 31.01.2011.

  • PDF

rack_9ball18.00 sati

disciplina: devetka

dvostruki KO (desno na 5 dobivenih, lijevo na 4 dobivene igre)

start challengea: 400 kuna

Open ponedjeljkom, disciplina 9-ball i naravno prije toga challenge. Dostigao je 500 kn. Ždrijeb je htio da redom Radosavljević, Tetec, Sobin, Šilić i Dalmatin pokušaju. Pogađate sve je ostalo na pokušaju. Jedinu šamsu i to vrlo izglednu je propustio Dalmatin promašivši prilično laganu kuglu. Toliko o tome koliko uopće u biljaru ima laganih kugli.

Čest je slučaj da se u završnicu, u polufinale plasiraju Dalmatin, Tetec, Orlić i Šilić. Tako je bilo ovaj put. Dalmatin i Orlić su bili precizniji, koncentracija im je bila na visini i sa pravom su se našli u finalu. Prvu partiju je dobio Dalmatin. Raspored kugli u 2. partiji je generirao puno safe udaraca kao najoptimalnije rješenje, a narečena dvojica su i te kako birali najoptimalnija rješenja. Prvi izlaz u kakvu takvu poziciju je imao Orlić koji odmah kreće u završavanje, krati kuglu za 9-ku, promašuje od šponde i Dalmatin više ne griješi. 2-0.

Koliko je opasno pogriješiti kada igraš sa igračima ovakvog profila pokazao je primjer Dalmatina. Nako par perfekt udaraca prilično "laganu" kuglu promašuje i slijedi kazna, 2-1.U 4. partiji na stolu je prilično otvorerna situacija osim na kugli br.1. Očito su obojica svjesni da ukoliko onom drugom oslobode ubačaj da će izgubiti tu partiju tako da maximalno koriste safe i ostavljaju tešku poziciju drugome. Dalmatin je forsirao ubačaj, promašaje kuglu br.3 i kako sam već rekao Orlić koristi nastalu situaciju i izjednačuje rezultat na 2-2.Gledajući "meštre" kako se trude, igraju za simboličnu nagradu ne mogu a da ne komentiram pojedine igrače koji izbjegavaju turnire jer im je "nagrada" premala, Očito finalistima nije samo nagrada u glavi i više je nego očito da će upravo zahvaljujući takvom pristupu i na turnirima puno veće kategorije od ovog i sličnih mu, igrati u glavnim ulogama.

Jedna jedina greška je dovoljna Orliću da povede 3-2. Dalmatin je ispoljio nervozu. Promašaj jedne kugle i predaje Orliću partiju iako na stolu nije bila baš bajna situacija. Kako bilo 4-2 za Orlića. U slijedećoj šartiji Orlić odlično razbija, ulazi u poziciju, smireno odigrava kugle, poziciono perfekt i greška. Ubačaj 6-ice ga je ostavio u nezgodnoj poziciji. Odigrap je 8-cu od šponde, promašaj i Karlo se vraća u igru. 4-3. U 8. partiji Orlić je odigrao perfekt safe na kuglu br.1. Dalmatin radi faul nakon kojeg danas jako dobri Orlič završava partiju i osvaja turnir. Čestitke Orliću i hvala svima na posjeti.