Open Ponedjeljkom 20.12.2010.

  • PDF

disciplina: 9 ball

dvostruki KO

4 nagrade

start challengea: 50 kuna

početak turnira: 18.00 sati

Kao i svaki ponedjeljak u 18,00 sati se krenulo. Ovaj put manji broj natjecatelja (očito je masters učinio svoje). Kao i uvijek challenge je u Desetke poseban. Još nije dostignuo astronomske visine ali i 110 kn je bio dovoljan mamac petorici. Redom Orlič, Radosavljević, Tetec, Šilić i Dalmatin nisu uspjeli otići do kraja.

Sam turnir je dokaz da se ljudi žele takmičiti, bez obzira na manji broj nazočnih tvrdo se igra. Greške se skupo plaćaju kod ovakvih turnira sa manjim brojem partija, a  što opet od igrača traži maximum. 

Polufinalni parovi su Orlić-Džaja i Dalmatin-Rogošić.

Nakon teške borbe u finale su se probili Džaja i Rogošić. Počelo je dobro za Rogošića 1-0. Džaja uzvraća ali u zicer pozciji za 9-ku griješi i 2-0 za Rogošića. U nastavku meča Džaja koristi par grešaka Rogošića te preokreće rezultat 3-2. U slijedećoj partiji Rogošić koristi grešku Džaje koji promašuje izglednu kuglu i izjednačuje rezultat. 3-3. Kako sam već naveo, svaka i najmanja greška se skupo plaća. Promašena kugla na samom početku partije je Džaji dovoljna i rezultat je 4-3. Break Rogošića, raspored kugli na stolu je jako dobar međitim ostavljena pozicija nakon ubačene 5-ice ne generira najsretniji rasplet situacije na stolu. Kako sam i naveo, pokušaj Rogošića da ubaci kuglu od šponde je završio na način da je  bijela upala u rupu, penal Džaja koristi na najbolji mogući način i postaje pobjednik turnira. Čestitke Džaji i hvala svima na posjeti.