Klupsko PH - Live prijenos

  • PDF

Vijesti su raspoređene od najstarijih na dnu prema najsvježijima na vrhu. Ovaj članak se automatski osvježava svakih 60 sekundi.

 

[20:35] - Mosconi je u finalu s Omegom. S 7 - 4 u parovima Medunić i Putnik su izborili peti bod za 5 - 3 pobjedu nad Planom B. Finale klupskog PH je na rasporedu sutra u 12h. Sada slijedi polufinale Masters turnira u disciplini 10ball. Polufinala igraju Tomislav Šušić - Vedran Vunjak i Ante Šustić - Božo Primić. Kompletan ždrijeb možete pogledati na [OVOM LINKU]. Kroz slijedećih 24 sata očekujte članak o današnjim događanjima (uključujući Masters) s videolinkovima i fotogalerijom.

 

[20:15] - iza lijepe i smireno odigrane partije, Andričević i Mijatović smanjuju vodstvo Mosconia na 6 - 4. Igra je odigrana bez greški, fino, u maniri koju ste mogli prije par dana vidjeti na parovima na Mosconi Cupu. Andričević još uvijek ima malo nervozniji hod oko stola, no, na igri mu se zbilja ne može zamjeriti.

 

[20:12] - Nakon faula koji je Plan B napravio na prošlom safeu, Medunić im radi novi safe. No, ovaj put MIjatovič igra samouvjereno o donju matinelu i pogađa. No, time samo prepušta red Mosconiu, koji imaju još jednu partiju praktički u ruci no Putnik griješi i radi neforsirani faul, koji poklanja Planu B igru. 6 - 3.

 

[20:07] - Igra se deveta partija, odigrane su već četiri kugle, a Medunić je upravo odigrao briljantan safe. Sakrio je i šesticu (objektna kugla) iza devetke i bijelu iza sedmice. Mijatović se treba potrudit da izvuće Plan B iz ove teške pozicije. Snage Mosconija nadigravaju ih na svakom koraku.

 

[20:04] - Mijatović nakon posljednjeg safea radi faul i Mosconi to iskorištava i završava partiju. 6 - 2 za Mosconi i finale je sve izglednije.

 

[19:55] - Ipak, dok čekamo prijevoz, da još malo bacimo oko. Semafor kaže da je rezultat 5 - 2 za Mosconi, a Plan B je trenutno na stolu... Ipak, ubrzo je oper Medunić na kugli, koju pogađa snažno, točno kroz centar, no njegov suigrač putnik ne uspjeva nastaviti niz, što dovodi Andričevića za stol, koji izvodi dobar safe udarac, koji mu Putnik ne ostaje dužan, nego ga reprizira. Nakon ove male serije, opet kreće normalna igra, no Medunić zakopava kuglu u rupu i izvodi safe udarac na sreću, na istom kjestu kao i proteklih nekoliko safeova. Igra se brzo sada, Medunić i Putnik su strašan tandem. A osim čisto igrački, sreća ih također služi. Več treći put nakon promašaja bijela kugla traži zaklon iza devetke.

 

[19:36] - Uzima se mala pauza, a bkdesetka.hr sada prestaje s izvještavanjem, budući da će mo se srušiti s nogu, jer Vaš skromni autor nije spavao već duži period vremena. Možda vas počastimo s prijenosom Mastersa, a ako ne, vjerojatno ćemo biti s Vama sutra u finalu klupskog PH. Sve daljnje informacije vezane uz događanje možete vidjeti na [OVOM LINKU]

 

[19:35] - I još jedna za Mosconi, za 4 - 1, s lijepim ubacivanjem Putnika.

 

[19:19] - Snažan break Andričevića, četvorka upada, no kugle su nezgodno smještene, a Mijatović nema čist pristup kugli broj jedan, pa se odlučuje na push-out dalje od jedinice, na gornju matinelu. Medunić pokušava izvesti udarac, no kratak je za nekoliko milimetara na rupi preko stola. Na sreću, bijela kugla i jedinica razdvojene su. Uspjeva tek taknuti kuglu i izbjeći aut. Nakon udarca Putnika, opet je red na Plan B. Udarci se izmjenjuju uz pokoji safe, zadnji od kojih Plan B ne uspijeva zaobići. No, i Mosconi radi faul pa Mijatović ima priliku izjednačiti,  

 

[19:15] - Putnik razbija, no bijela se kugla sa suprotnog kraja prostorije dokotrljala nama pred noge - faul za Plan B, koji ga iskorištava u potpunosti. Imaju tek devetku i desetku na stolu od kojih posljednja pričinjava mali problem u pogeldu igranja pozicije. No, Andričević upjeva dovući bijelu kuglu na pravo mjesto i to je sve što Mijatoviću treba za 2 - 1.

 

[19:10] - Medunić je na kugli broj 5, koju ubacuje rutinerski preko stola. Putnik nastavlja sa šesticom, pa sedmica, osmica, sve s dobrim pozicijskim igrama. Medunić ubacuje devetku i Putnik desetku za 2 - 0. Bez egzibicijskih poteza, no jako lijepa igra.

 

[19:07] - Počeo je možda odlučujući meč u susretu Mosconia i Plana B - parovi, desetka. Igraju Medunić i Putnik za Mosconi te Mijatović i Andričević za Plan B. I Mosconi je započeo s ranih 1 - 0, a Medunić je na stolu.


[18:50] - Nakon par dobro odigranih udaraca, Šiško je prvo imao malu dozu sportske sreće pri poziciji za peticu. Nakon što je ubacio i nju, ostala mu je samo kugla broj osam, s bijelom kuglom na ravnoj liniji prema rupi. No, umjesto da kuglu jednostavno opali u rupu, on je igrao po vrhu, lagano, uz toliku pogrešku da crna čak nije zaigrala na kutovima rupe, već na matinelama prije nje. Kutleša je to iskoristio, i ostatak svojih kugli pospremio rutinerski, zajedno s crnom. 8 - 7 za Kutlešu, 4 - 3 za Mosconi.

 

[18:11] - Meč između Andričevića i Medunića pretvorio se u najnapetiji događaj dana. Odjeci raznih uzvika i navijanja s kata se jasno čuju i u prizemlju. Još su četiri kugle na stolu, rezultat je 8 - 8 i igra se oprezno do kraja. Trenutno igra Medunić, koji će pokušai završiti, za pobjedu i za 4 - 2 rezultat za Mosconi. Namješta se na sedmicu, i to dugo vremena, puca i blago promašuje poziciju na tempo za osmicu. No, osmica ipak ulazi, samo kako bi se ista stvar s pozicijom doggodila i na devetci. No, ipak, devetka upada pod rezom, i rezultat je 9 - 8 za Medunića. Na stolu broj 11 još uvijek traje meč osmice Šiško - Kutleša, koji Šiško vodi 6 - 5. Igra se sporo i ne pretjerano precizno k tome. Ovim tempom bi moglo potrajati duže vremena. Uz to, na leđa obaju igrača upravo se svalilo još jedno breme. Dobije li Šiško, to znači automatski plasman Mosconia u finale nasuprot Omegi. Pobjedi li, pak, Kutleša, ukupni rezultat je 4 - 3 i parovi desetke će odlučivati o tome hoće li Mosconi pobjedom tu izboriti finale ili će porazom doći do penala za odlučivanje o drugom finalistu. No, jedna je stvar sigurna, igrači Omege slatko će spavati.

 

[17:25] - U posljednjih 20 minuta stolovi su puni jako dobrih i jako loših udarac. Vjerojatno je najžešće bilo na stolu broj 7, gdje se vodi borba između Lišnića i Primića, koji su do sada odigrali čak 14 partija s rezultatom 9 - 5. Udarci su tamo bili najhrabriji, a i brzina igre je daleko veća od onih na okolnim stolovima. To je što se tiče sportske žestine. Što se tiče one ljudske, Andričević je neko vrijeme proveo gestikulirajući, mrmljajući sebi u bradu, igrajući nekim smiješnim stilom (neznam bi li ga nazvao 'ljutim', 'kao-ljutim' ili 'polu-pjetlovskim') i pokušavajući izvući stol na kojem igra iz horizontalnog 'livela' primjenjujući silu ničeg drugog do vlastitih ruku, djelom radi razbijanja koje je na stolu do izveo Vrdoljak. Općenito, ponašanje koje traži slijedeću kavu bez kofeina. No, natrag na sport, Orlić se trgnuo iz serije loših udaraca u koju je upao na početku susreta s Vrdoljakom, te je odličnom igrom poslije toga doao na 8 - 4. No, nije stigao završiti partiju jer je Sobin, koji se junački borio da se održi u meču kroz 4 partije na kraju popustio pred Šustićem koji ga je dobio 9 - 4. Omega je, dakle, dobila Desetku 5 - 0 i ide u finale, na rasporedu sutra.

 

[17:02] - I, BK Desetka je prva na pragu poraza, budući da je rezultat meča izmešu Sobina i Šustića 6 - 1 za potonjeg. Podsjećam, igra se iz devet dobivenih igri a Omegi nedostaje još samo jedan bod za izbacivanje BK Desetke iz play-offa. Od drugih mečeva, najbliže kraju je meč između LIšnića i Primića, u kojem Lišnić vodi 6 - 3.

 

[16:48] - Ispravak prošlog posta, parovi Krolo - Filipović te Kutleša - Šiško igraju disciplinu 8ball. Trenutni rezultati su: 3 - 1 za Vrdoljaka, 4 - 2 za Lišnića, 4 - 1 za Šustića, 2 - 1 za Filipovića, dok je meč Kutleše i Šiška izjednačen a za meč Medunića i Andričevića, nažalost, ne vidim rezultatsku tablu.

 

[16:42] - I, eto nas opet, nakon kratke pauze u kojoj se Vaš reporter vratio u život. Na katu prostorija BK Omega u Splita igra se treći dio prvog dana klupskog final foura. Svih šest stolova sada igra devetku pojedinačno. U okršaju Omega - Desetka, gdje Omegi nedostaje tek jedan bod za prolaz igraju Dejan Orlić - Pero Vrdoljak, Ante Šustić - Jordan Sobin te Ivica Krolo - Nikola Filipović. U susretu Mosconi - Plan B igraju Ivica MedunićMario Andričević, Božo Primić - Marko Lišnić te Jure Šiško - Luka Kutleša.Svi mečevi su uglavnom još u početnim partijama, s više manje izjednačenim rezultatima.

 

[16:15] - Vunjak je promašio, a Šiško si to nije smio dopustiti. Ubacuje lagano devetku u srednju rupu za 9 - 7 Mosconia u ovom meču i 3 - 1 ukupno.

 

[16:14] - I konačno je kugla broj devet na ciljniku Kralja, nakon 25 minuta. No, Krešo odbija devetku od oba kraja rupe i vraća je na sredinu uz gornju matinelu a bijelu kuglu na donju. Na Vunjaku je odluka o sudbini Plana B u ovom meču.

 

[16:10] - Prošlo je više od 20 minuta od početka igre, a pet kugli je još na stolu dok se Šiško namješta za dugi udarac na peticu. Koji na kraju promašuje. Napeto je, zanimljivo i dosadno odjednom, a glazbeni izbor u prostoru ne najsjajniji =)

 

[15:55] - Trend partije opet je safe igra, samo level više no do sada. Igra izgleda otprilike ovako: odličan safe, još bolje izvlačenje, praćeno genijalnim safeom itd. Safe je igra koja se igra danas u parovima devetke, i izgleda da bar jednoj ekipi odgovara takav tempo. Ekipa Plana B, u sastavu Lišnić/Vunjak, koristi svaku pruženu priliku za sticanje prednosti. Iako kugle ne upadaju u rupe, meč je i dalje uzbudljiv i prepun prekrasnih poteza, kao prije par sekundi kada je Šiško odigrao suludu skočicu o matinelu te nakon udarca bijele o objektnu kuglu namjestio novi safe.

 

[15:49] - Na samo 8 - 7 smanjila se prednost. Mosconi je, kako bi preko bare rekli, 'na brdu'. Pitanje ove partije je, hoće li ovaj meč prerasti u 'hill-to.hill' borbu živaca i ugodnog iznenađeja Plana B ili će Mosconi uzeti još jedan bod prednosti nad klubom iz Osijeka.

 

[15:44] - Još nezavršeni meč Mosconia i Plana B čini se već pomalo kao dio vlastitog vremenskog balona, čak se priviđa u trenucima da se i igrači iznimno sporo kreću oko stola. Udarci su odmjereni, polagani, a kugle se kotrljaju bez ikakve žurbe. Dva sata nakon početka meča, rezultat je 8 - 6 za Mosconi, a igra u rukama Plana B.

 

[15:39] - U trenutcima se čini kako zapravo nitko i ne igra. Sa zamračenim svjetlima i sporom safe igrom atmosfera je sanjiva, nema čak ni rumora. Idealno biljarski, nema ometanja. I čini se da odgovara ekipi Omege, koja je završila meč, nakon faula Teteca, s rezultatom 9 - 5, za ukupnih 4 - 0. Najbolje čemu se sada ekipa Desetke može nadati jest konačni remi s penalima. Malo sportske (ne)sreće, malo neforsiranih pogrešaka i igra je uzela svoje. A i Omega.

 

[15:31] - Ekipa Plana B kao da je uhvatila novi vjetar u jedra. Iz početnog minusa, tvrdom borbom dospjeli su na samo jedan razlike. S druge strane, a da nastavimo s istom analogijom, ekipa Desetke kao da je naišla na prepunu pučinu bonace. Rezultatski su, nakon konstantnog remija prvih 10 partija, nakon 13 u zaostatku za 3. I dok Kralj razbije kugle na jednom stolu, Tetec i Šilić se dogovaraju tko će i što napraviti, samo kako bi konačno praktički prepustili red.

 

[15:26] - Predviđanje iz prošlog odlomka nije se ostvarilo, Desetka je promašila i ostavila Dalmatinu i Šustiću lagan pristup osmici i devetci za 8 - 5. Na desnom stolu, događa se neki dogovor oko udarca, no sve izgleda kao da Lišnić izlaže vlastiti igraći štap, a Šiško se istom divi. No, šalu na stranu, nakon podužeg dogovaranja, udarci su izvedeni i rezultat je, nakon priličnog kolebanja devetke hoće li ući u rupu ili ne, 7 - 6.

 

[15:24] - I nakon nekoliko minuta, rezultat je nepromjenjen. Ekipa Desetke polagano odigrava prema, nadam se, svojoj šestoj partiji, dok ekipa u crvenim 'dresovima' to isto radi na drugom stolu.

 

[15:17] - U razmaku od 10 sekundi, upale su dvije devetke, na jednom stolu, Šiško ubacuje petu devetku Plana B iz veza, dok na drugom Šustić ubacuje sedmu devetku za Omegu iz čiste pozicije koju mu je trenutak prije namjestio Dalmatin. 7 - 5 je razultat u oba meča, za Mosconi u jednom i za Omegu u drugom. U meču gdje je Mosconi imao počeni moment, Plan B je okrenuo priču na podjednaku borbu. Stvari na drugom stolu ukazuju da bi se ovdje moglo dogoditi suprotno.

 

[15:10] - Na 7 - 4 smanjili su upravo momci iz BK Plan B. Manje srčana ekipa bi možda odavno ovaj meč smatrala izgubljenim, no oni pokazuju kako se uz 'Nema Predaje' stav može preživiti u meču s ulogom i pozicijom 'underdoga'. Na drugom stolu se, pak, izvode složeni izračuni za pravilno odbijanje od matinele.

 

[15:05] - I, nakon nekoliko minuti, kugla broj dva u desetoj igri za stolom s moje desne strane je konačno pronašla put do rupe, a za njom i nekoliko slijedećih brojeva. Igra za jednim stolom se konačno pokrenila i Mosconi upisao sedmu partiju ( 7 - 3 ), a, kao na metronomu, na drugom stolu je malo stala. Igralo se safe za safeom nekoliko udaraca kada je Omega iz defanzive prešla u ofanzivu i zapisala 6 - 5 na semaforu,

 

[15:00] - Na zagrebačko/osječkom stolu opet se izmjenjuju udarci, uglavnom neuspjeli, i partija se polagano pretvara u psihološku borbu dok se za svaki udarac pripema gotovo minutu (iako s nekoliko hrabrih pokušaja), dok se s druge strane uglavnom čuje zvuk upadanja kugli u rupe. Omega je trenutno za stolom, nakon neforsirane greške Šilića na dugoj šestici.

 

[14:56] - Omega odigrava još jednu preciznu partiju, s opuštenom rukom, za ponovno izjednačavanje. Rezultat je 5 - 5 za ovim stolom i 6 - 3 za drugim, a opis svega ovog iz druge perspektive (10 metara istočno), pisan iz pera Tajnika HBS-a, možete pročitati ovdje.

 

[14:47] - I Desetka je opet u vodstvu, 5 - 4, s još jednom super odigranom partijom. Danas su ovdje, u prostorijama BK Omega svi u dobroj formi i sve jamči još nekoliko sati izvrsnog, gledljivog biljara. Na drugom stolu, Plan B opet pokušava vratiti rezultat u što manju razliku. Ova igra pripada njima i rezultat je 5 - 3.

 

[14:43] - Mosconi vodi 5 - 2, ekipa Kralj - Šiško opet je u rutini odradila završnicu sedme partije, u kojoj su na početku dečki iz Plana B izgledali kao oni koji će pospremiti devetku. S druge strane, safeovi su opet u 'điru'. Da se ne bi mislilo da se žalim, lijepo je gledati precizne safe udarce (ali pisati o njima je, pak, malo teže).

 

[14:39] - Meč Destka - Omega je nevjerojatno ujednačen. Obje ekipe zajedno rastu i padaju u izvedbi. Nakon one švicarske preciznosti ekipe s Meja, ni 'momci' s Mertojaka nisu ostali dužni svoju dozu precizne igre. Rezultat je opet u remiju. 4 - 4. (Meje i Mertojak su splitske četvrti, op.a.)

 

[14:35] - Plan B se vraća u igru, LIšnić, dvostruki prvak Hrvatske, ostavlja govoto idealnu poziciju svom suigraču na devetci za 4 - 2, dok s druge strane Omega iz remija odlazi u prednost od 4 - 3, pogonjena, reklo bi se, švicarski preciznim mehanizmom Šustić - Dalmatin, inače čestih suparnika na Open Turnirima u organizaciji BK Desetke.

 

[14:32] - Omega se opet, serijom odlično izvedenih udaraca, vraća u rezultatski egal. Partije su svjetske klase, jedina loša strana događaja je mala posjećenost. Ne brojeći ekipu s bkdesetka.hr, tajnika i delegata, gledatelja je točno 13. A većina njih su igrači ovog final foura na odmaranju...

 

[14:30] - A na desnom stolu, šahovsko promišljanje udaraca. Pripreme su dugačke, pogotovo s strane igrača Mosconija, no udarci su prezicni do u tančine, a preciznost im donosi i još jednu dobivenu partiju za 4 - 1.

 

[14:27] - Šilić odličnim pozicijskim igranjem vodi Desetku korak bliže vraćanju u vodstvo. Petica je odigrana savršeno, šestica rutinerski, a Tetec je sedmicu odigrao precizno za poziciju točno na liniji s devetkom. 3 - 2 za BK Desetku.

 

[14:23] - Mosconi završava i treću igru u svoju korist, za trenutnih 3 - 1, s oprezno izvedenom serijom udaraca, dok su kod Omege i Desetke opet aktualni safe udarci. Iz ovog posljednjeg, Šustićevog, Šilić se ne uspjeva izvući i radi faul, što opet omogućava protivničkom timu da započnu malu serijicu udaraca.

 

[14:21] - A na prvom stolu, Omega polagano kreće prema dodavanju treće recke na seriju, no Šustić za dlaku promašuje osmicu, što kombinacija Tetec - Šilić kažnjava lijepo odigranim udarcima za 2 - 2.

 

[14:19] - Na desnom stolu, Šiško gađa, uz dugo ciljanja, gotovo ravnu osmicu kako bi Kralju namjestio idealnu poziciju na devetci. Kralj je ubacuje i rezultat je 2 - 1 za Mosconi.

 

[14:16] - Na oba stola se igrači pokušavaju izvući iz teških pozicija, s lijeve strane Tetec, a s desne Kralj. Oba su uspjela u naumu no, bez pogodaka. I dva udarca potom, timski kolega jednog, Šilić, i suparnik drugog u isto vrijeme rade prekršaj, a stolovi se polako otvaraju.

 

[14:14] - Dok se na lijevom stolu Tetec sprema razbiti četvrti skup složenih kugli, na desnom stolu razbijen je treći takav, rezultat je trenutno izjednačen, a na stolu su Vunjak i LIšnić za Plan B.

 

[14:13] - Omega je ušla oštro u treću partiju. Dalmatin i Šustić se brzo izmjenjuju a kugle upadaju kao navođene u rupe (tvrdnju ćemo poslije provjeriti ispod stolova =). Šustić gađa devetku i to je to, 2 - 1 za Omegu.

 

[14:11] - Dalmatinovo skrivanje sedmice iza osmice odlučilo je drugu partiju lijevog stola. Šilić nije mogao pogoditi poziciju i rezultat je 1 - 1.

 

[14:07] - Za stolom lijevo od mene i dalje se igra spora i defanzivna devetka, dok ekipe Desetke i Omege idu iz safea u safe. S druge strane, iako oprezno, ekipa Plana B ubacuje lijepe udarce.

 

[14:04] - I dok se za jednim stolom kugle neodlučno kotrljaju u svim smjerovima, za drugim stolom Plan B ima već jednu partiju upisanu kao svoju. Eto, otkotrljala se i prva devetka za gornjim stolom, Desetka vodi 1 - 0.

 

[14:02] - Nakon već spomenute četvorke, niz Omege je prestao i na stol dolazi Šilić koji mjerka teško pozicioniranu peticu. Kugla je na donjoj matineli a bijela pri vrhu duge matinele. Šiliću je pozicija ipak preteška i on promašuje, prepuštajući red Dalmatinu.

 

[13:59] - Nakon nekoliko realnih i nekoliko neforsiranih promašaja na kuglu broj jedan od strane Desetke, Dalmatin uspijeva konačno načeti partiju i Omega počinje s finim tempom. Trenutno je Šustić na kugli broj 4 koja je skrivena iza šestice. Pokušao je s skokom i uspio.

 

[13:57] - Za ekipu Desetke igraju Berislav Šilić i Zvonko Tetec, dok za ekipu Omege igraju Karlo Dalmatin i Ante Šustić. Prvi trokut (ne dijamant =) i izmjene su brze. Svi igrači su igrali već jednom a sve kugle su još uvijek na stolu.

 

[13:54] - Nakon kratke pauze počinje prvi susret parova. Igraju Omega i Desetka, disciplina je devetka. Omega pobjeđuje bliženje, i Dalmatin prvi silovito razbija.

 

[13:28] - Ovo se pretvara u daleko najnapetiji meč do sada. Vunjak polako kiksa štap dok se sprema za udarac preko stola. I genijalno pogađa! Bijela mu je bila na donjoj a desetka na gornjoj matineli, obje gotovo na samoj sredini rupe. Ubacio ju je ravno kroz centar od gornje matinele, bez greške, uz ushićen krik i ovacije publike... Koliko god je malo bilo. Ukupno 7 - 6 za Vunjaka, ukupno 2 - 1 za Mosconi protiv Plana B.

 

[13:27] - Kralj je upravo ubacio devetku, namješta se na desetku, zadržava dah s publikom i... Previše spina, kugla je otišla previše desno...

 

[13:24] - Nakon dvije kugle, Kralj protivniku ostavlja još jednu jako nezgodnu poziciju u safeu, koju Vunjak ovaj put ne uspjeva pogoditi. Radi faul i Kralj kreće na lijepo raspoređen stol...

 

[13:21] - Vunjakovo razbijanje bilo je legalno, no pozicija koja je iz njega izišla nije baš najsretnija. Kugla broj jedan je nesretno skrivena. Vunjak daje najbolje od sebe i uspjeva ipak pogoditi kuglu bez prekršaja, s odličnim udarcem.

 

[13:18] - Nakon sat i 10 minuta, Kralj i Vunjak ostali su posljednji par još uvijek za stolom. Vunjak je trenutno za stolom i upravo cilja kuglu broj deset kako bi meč došao do tzv. 'hill-hill'-a. Pogodio ju je uz odobravanje skromne publike. Rezultat je 6 - 6, i Vunjakovo razbijanje.

 

[13:04] - Putnik je pobjedio vlastiti susret, Mosconi vodi 2 - 0. Za prvim od preostala dva stola vodi se rovovska bitka u desetci. Kralj i Vunjak stoje 5 - 5 i svaki se potez trenutno pomno promišlja. Ulozi su visoki (prestiž više nego kakva monetarna sredstva), štapovi teški a kugle bezobrazne. Tetec je na drugim stolom upravo promašio liz na osmicu i time prokockao meč. 7 - 2 za Krolu i 3 - 0 za Omegu protiv Desetke.

 

[12:50] - Od igrača desetke, tek je jedan preostao. Šilić je izgubio 100 - 20 od Dalmatina, što odvodi BK Omegu u 2 - 0 vodstvo. Ostao je još Tetec, koji zaostaje 5 pertija za Krolom. Tetec je tek sad uspio Kroli ukrasti jednu igru, i rezultat je 6 - 1, što ne ide u prilog Desetkinim nadanjima finalu. Dobri Rani start za Omegu i Mosconi (Primić je dobio 7 - 4, Putnik i Kralj vode u vlastitim susretima), a loš početak za druga dva tima.

 

[12:43] - Brzi prelet trnutnih rezultata da se mogu baciti na detaljnije izvještanje samih mečeva. Šilić 20 - 64 Damlatin*, Putnik* 33 - 13 Vuković, Primić 5 - 4  Kutleša, Krolo 6 - 0 Tetec, Kralj 4 - 2 Vunjak, a Vrdoljak je izgubio s 7 - 3 od Šušića.

* Trenutno u seriji (strejt). Dalmatin čak igra pod nadzorom delegata dok je Šilić na 'čik-pauzi'.


[12:42] - I prve male zanimljivosti su tu. Već spomenuri meč Putnik - Vuković je doživio malu pauzu, trokuti su se ucrtavali, tajnik saveza nervozno korača, a mi s sigurne udaljenosti možemo samo nagađati u čemu je problem.

 

[12:31] - I kugle su postale, kako bi to ameri rekli, airborne.  I Božo Primić i Vrdoljak su u gotovo isti trenutak odigrali dva super jump udarca. Vrdoljak je nakon svoga odličnog udarca na osmici ipak nekako uspio izgubiti igru. Šilić u strejtu gubi 51 - 20, iako ne radi neke veće greške. U isto vrijeme i s gotovo istom razlikom Ivica Putnik (Mosconi) vodi Krešu Vukovića (Plan B) za drugim strejt stolom, s 33 - 13.

 

[12:29] - Na stolu između Teteca i Vrdoljaka trenutno desetku igraju Krešo Kralj za Mosconi, koji ima jednu partiju prednosti nad Vedranom Vunjakom iz Plana B. Trenutni rezultat je 3 - 2.

 

[12:21] - Od ostalih predstavnika BK Desetke, osim Šilića (koji trenutno odmara dok Dalmatin radi malu serijicu), igraju još i Zvone Tetec, koji trenutno gubi 3 - 0 od Ivice Krole, i Pero Vrdoljak, koji također gubi, i to s 4 - 2 od Tomislava Šušića.

 

[12:18] - Na drugom pak strejt stolu, rezultat ide u prilog BK Mosconi, s trenutnih 22 - 12.

 

[12:12] - Na stolu lijevo od mene disciplinu 14.1 igraju Berislav Šilić i Karlo Dalmatin. Zasada je situacija izjednačena i oba se igrača izmjenjuju u podjednakim intervalima i s podjednako ubačenih kugli s prilično lijepih poteza.

 

[12:07] - S malim zakašnjenjem, počeo je ovogodišnji final four klupskog PH. Podsjećam, prvenstvo igraju slijedeći parovi: BK Omega - BK Desetka te BK Mosconi - BK Plan B. Igra se trenutno šest mečeva, dva straighta i četiri desetke (svaka ekipa ima jednog igrača za strejt i dva za desetku). Atmosfera među igračima je prijateljska a publika je... Pomalo izostala...