US Open - Peti Dan

  • PDF

Peti dan US Opena bio je dan s nekoliko iznenađenja, pise AzBilliards.com. No, iznenađenja su uvijek povezana s očekivanjima. Dakle, je li iznenađenje što se na koncu petog dana, s 32 igrača koliko ih je ostala, još 10 prošlih pobjednika turnira još nalazi u igri, od toga tri u posljednjih osam neporaženih? Vjerojatno ne.

Je li iznenađenje da ključne pobjede u repassageu uključuju back-to-back pobjede Tommya Tokopha nad Filipincima Joseom Paricom (11 – 9) i Lee Van Cortezom (11 – 8)? Ili da je Beau Runningen iz Minesote, nakon što ga je David Alcaide poslao na lijevu stranu žbrijeba u trećem kolu, pobijedio, redom, Dennisa Orculla i Donnie Millsa prije no što je pokleknuo pred Nickom Varnerom u petak rano ujutro? Vjerojatno.

Nitko, ipak, nije bio više iznenađen od Tommya Kennedya, koji je odmah, nakon što ga je Charlie Williams poslao u repassage u prvom meču u četvrtak, prešao na drugu stranu dvorane i uništio nadu Earla Stricklanda za osvajanjem šestog naslova. Strickland je poveo rano, no Kennedy se izborio natrag do izjednačenja te završio meč. „Bio je to,“ rekao je sa smješkom od uha do uha, „najbolji meč moje karijere. Bilo je bolje od pobjede na Openu,“ što je učinio prije 18 godina.

Još jedno iznenađenje petog dana bila je igra osamnaestogodišnjeg Jessea Engela, koji je pokazao da je mnogo više od hita za jednu noć nakon pobjede nad Stricklandom u srijedu. Engel je započeo svoju kampanju u četvrtak, pokazujući bivšem prvaku US Opena Mikeu Sigelu kako se igra. Engel je odigrao savršen meč, bio je gotovo besprijekoran u svim aspektima igre, od igranja pozicije do safea. Sigelu je ipak bilo ponuđeno nekoliko izleta do stola i gotovo je uvijek samo lupio po kugli kada bi pronašao put do njega. Konačni rezultat? Engel 11 a Sigel, kojeg su poslije čuli kako komentira da ga mladić iz Minnesote podsjeća na sebe u mladim danima (što je impresivni kompliment), tek 1 set.

Kako se večer primicala kraju, posljednjih se šesnaest neporaženih igrača sukobilo i mečevi nisu mogli biti tješnji. Pet od osam mečeva došlo je do hill – hill pozicije, iz kojih su Li Wen Lo, Jason Klatt, Mika Immonen, David Alcaide i Corey Deuel izašli kao pobjednici. Ovoj petorci su se na pobjedničkoj strani pridružili Thorsten Hohmann, Ralf Souquet i Darren Appleton. Mika Immonen još uvijek izgleda kao najteža meta ovog turnika, no tu reputaciju je u četvrtak navečer stavio na kušnju Gabe Owen i sigurno će isto učiniti Li Wen Lo u petak.

Prije susreta na pobjedničkoj strani u petak, u akciji će biti i strana poraženih, s zapaženim imenima kao što su Owen, Archer, Van Boening, Morris, Williams, Alcano, Bustamante, Varner i Reyes.

 

ČETVRTFINALE
2010 US Open 9-ball Championship


Mika Immonen


-vs-


Li-Wen LO


Ralf Souquet


-vs-


Jason Klatt


Thorsten Hohmann


-vs-


David Alcaide


Corey Deuel


-vs-


Darren Appleton


 

 


 

Preneseno s AzBilliards.com. Fotografije s Pro9.co.uk